Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Vakantie? Saai!

De typische strandvakantie of cultuurreis is niets voor jou en als iedereen zijn vakantie boekt, kriebelt het bij jou om wat anders te doen. Met de fiets, met de scooter, zelfs met de helikopter... je ziet het allemaal wel zitten. En terwijl anderen in hun bikini aan het strand liggen, vind jij het niet erg om je handen uit de mouwen te steken. Wij hebben voor jou de leukste alternatieve vakantie-ideeën verzameld!

Voor de kleine portemonnee

 

Als je zelf geen huis/hond/kat hebt, leen je er gewoon een!

Geen babysitten voor ons, maar house-sitting, cat-sitting ofdog-sitting! Voordeel voor de baasjes: hun huis is bewoond en hun planten krijgen water. Voordeel voor jou: in ruil voor wat klusjes, heb jij een gratis verblijfplaats met alle luxe van thuis!

Hoe? Schrijf je in bij websites zoals Taxistop of plaats zoekertjes.

 

Wat?! Werken op vakantie?

Absoluut! Als au pair in het buitenland, krijg je een gratis verblijfplaats en na je uren kun je zelf het land verkennen. Fruitplukkers kunnen een aantal dagen of weken werken en daarna van hun vakantie genieten. Als serveerster of ijsjesverkoper heb je contact met locals en ontdek je vanzelf de leukste plekjes. Nog ideeën nodig?

Hoe? Op de website van Jobstop vind je heel wat leuke aanbiedingen.

 

Een tentje in de tuin?

Wat dacht je van een thuisvakantie? Geen dilemma's bij het inpakken, geen vertrekstress, geen gedoe met inentingen... De enige voorwaarde: je stopt alles weg wat niet met vakantie te maken heeft. Werk, telefoons, zeurende familieleden... Maak een cocktail, vul een zwembadje en doe een week lekker niets. Zalig!

 

Voor de grotere portefeuille

 

Wat dacht je van vrijwilligerswerk in het buitenland?

Als je tussen 15 en 30 jaar oud bent, kun je bijvoorbeeld met de Bouworde vertrekken als vrijwilliger. Een warm land: check, een strand: soms check, luieren: nee! Je bouwt scholen, geeft les aan kinderen, plant bomen, leert vrouwen voor zichzelf zorgen enzovoort. De wereld een klein beetje verbeteren tijdens je vakantie: check!

Hoe? Verken de website van de Bouworde en kies jouw project.

 

Nog niet zo lang geleden in Flair: huizenruil!

Een budgetvriendelijke en leuke manier om een stukje van de wereld te zien! Je schrijft je in op een van de websites, je zoekt een goede match en je ruilt voor een bepaalde periode van huis. Extra leuk: als je voor elkaar briefjes achterlaat, ken je ook ineens de gezelligste cafés en de beste winkeladresjes! Klein detail: je moet natuurlijk wel een huis hebben om te kunnen ruilen...

Hoe? Op websites zoals HuizenRuil kun je aangeven waar je naartoe wilt en wat je verwacht.

 

Roadtrip, treintrip, fietstrip...

Trippen maar! Stap eens op een willekeurige trein, huur een auto of koop een fietskaart en verken de wijde wereld. Je weet niet wat je zult tegenkomen en dat is net het leuke eraan. So long, plannen!

 

Voor de volle spaarpot

 

Festival zomer!

Niet één lange vakantie, maar gewoon veel korte tripjes! Pik wat festivals mee deze zomer of ga voor een langere tijd naar een festival in het buitenland. Fun verzekerd, maar uitrusten zul je misschien wel ergens anders moeten doen...

 

Glamping

Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord, maar het is toch het vermelden waard! Je wilt wel kamperen, maar niet op een hard matje slapen? Dan ga je gewoon voor glamorous camping, glamping. Ideaal voor luxebeesten!

Hoe? Met je eigen glamorous uitrusting of op een glamping.

 

Last minute beslissen

Naar de luchthaven gaan en pas daar beslissen naar waar je gaat. Hebben we daar niet allemaal al eens over gedroomd, maar het nog nooit aangedurfd? Waarom niet deze zomer? You only live once, right?

 

 

Nog niet genoeg inspiratie? Bekijk dan dit prachtige filmpje eens!

Flaters vermijden in het land van bestemming? Deze tips helpen je op weg.

En, erg belangrijk, inpaktips vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '