Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zin in cultuur en strand? Twee keer prijs in Thaïland

Dé reistrend voor 2014 is een mix van zon en cultuur. Het Bountystrand én de musea. Redactrice Joke genoot met lief en zoon van Thailand en Cambodja (en zakte door met Nathalie Meskens).

One night in Bangkok

Bangkok is the place to be voor foodies. Op (bijna) elke straathoek wil ik halt houden bij geurige foodstalletjes en eettentjes. Een tuktuk loodst ons naar T&K, het favoriete visrestaurant van Thailandlover Nathalie Meskens, wat een feest! Picture this:
• een openluchtrestaurant in hartje Chinatown
• het beste van de Thaise keuken (denk: gewokte noedels of een curry van zeevruchten)
• en: de meeste gerechtjes kosten amper 5 euro!
Kiezen uit al dat lekkers is te moeilijk, dus wij gaan voor een XXL-diner: fish cakes, morning glory (gewokte waterspinazie), zeebaars, gevulde krab... Smullen!
Toeval of niet, die avond ontmoetten we Nathalie Meskens en haar man Jeroen in een straatje in Bangkok. En zo belandden we samen op café tot in de vroege uurtjes. (En als ons zoontje Zoot er die avond niet bij was geweest, zaten we waarschijnlijk nog stééds in dat café.)

 

Nine million bicycles in Bangkok

Fietsen

We gaan de uitdaging aan en ontdekken Bangkok al fietsend. Met een lokale gids laveren we door smalle steegjes, over lokale marktjes, langs tempels en houten paalwoningen. Om de haverklap houden superschattige Thaise kids ons tegen en geven ze ons zoontje high fives dat het een lieve lust is.
covankessel.com

 

Lazy @ the beach

Paradijs

Als het paradijs bestaat, dan moet het hier wel zijn: Lazy Beach, onze droomstek voor zes dagen. Stel je voor: geen wifi, zwembad, warm water of airco. Maar wel: een onbewoond eiland, één uitgestrekt, wit Bountystrand, een lowbudgetresort met 40 bungalows... Ons ochtendritueel? Wakker worden met uitzicht op zee en om ter snelst het water in duiken voor een verfrissende splash (het competitiebeestje in mij ontwaakt!). Daarna volgt het harde labeur – ahum – van snorkelen tussen koraalriffen, luieren in de hangmat, banana pancakes op het strand...
lazybeachcambodia.com

 

Le paradis, c’ est ici!

Uitzicht

Mooie stranden vind je à volonté in Thailand. Maar als er één plek is waaraan we met heimwee terugdenken, is het Lisca Beach op het eiland Koh Chang. Een Italiaans koppel heeft het afgelegen strand gekocht (wij jaloers!) en er een funky beachbar neergepoot. Ze maken er verse smoothies, Thaise en Italiaanse hapjes (de állerlekkerste bruschetta), relaxte loungemuziek. Ons favoriete luilekkeradresje op het eiland Koh Chang. facebook.com/LiscaBeach

 

Couleur locale

locals

Al fietsend (én zwoegend) ontdekken we het prachtige ­platteland van Cambodja en ­komen we bij de locals thuis, op een schooltje, een markt... We boekten de trip bij PURE!, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor gratis onderwijs voor kinderen en jongeren. Win-win dus: terwijl wij onze ogen de kost ­geven, steunen we meteen ook de lokale gemeenschap.
pureforkids.nl

 

Met de tuktuk naar de tempel

Tuktuks

De culturele hotspot bij uitstek is de tempelstad Angkor Wat, ofte... Cultuur met grote C. We kiezen drie tempels uit (er zijn er maar liefst 100!) en laten ons rondrijden met een tuktuk: voor maar 20 dollar snort een privéchauffeur ons een hele dag rond. Easy does it.
Grappig momentje: naast de tempels is ons blonde zoontje ook een bezienswaardigheid voor de Japanners: in een mum van tijd is hij omringd door een horde toeristen.

 

You want Thai massaaa?

Massage

Of: “Zin in een Thaise massage?” Deze verleidelijke vraag hoor je om de haverklap. Om de lokale economie te steunen (en oké ja, ook omdat ik het leuk vind), laat ik me meermaals masseren, heerlijk. De Thaise massage is pittig, maar daarna voel ik me elke keer weer als herboren. Prijskaartje? 7 euro voor een uur!

 

 

 

 

 

 

Nu jij!

• Connections pakt uit met een groepsreis naar Thailand tegen een scherpe prijs. Zestien dagen lang verblijf je in luxehotels en bezoek je talrijke highlights voor € 1295. Tijdens het eerste deel van de reis verken je Bangkok, de rivier de Kwai en de oude hoofdstad van Ayutthaya. De tweede helft van de reis verblijf je in een resort van Marriott aan het strand van Rayong.

• Jetair stelt je een tiendaagse rondreis voor, met privé­chauffeur. ‘Onder het wakende oog van Boeddha’ zie je Bangkok, je reist naar de rivier de Kwai, de historische stad Ayutthaya, Chang Rai, Chang Mai... Afsluiten kan je doen met een strandverblijf in Pattaya, Phuket, Hua Hin... Of in Cha Am. Combineer je je privérondreis bijvoorbeeld met drie nachten in het viersterren Holiday Inn Resort Regent Beach, dan betaal je voor het 13-daagse pakket € 1608 per persoon (voorbeeld afreis op 5 september).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '