Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Waarom ‘friends with benefits’ niet altijd werkt

Wél de seks en de genegenheid, niet het hele relatiegedoe. Het is dat wat vele singles ertoe aanzet een friend with benefits te zoeken. Maar vaak eindigt zo'n seksrelatie in tranen, drama of een gebroken hart. Waarom toch?

Nieuw onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Emerging Adulthood, zocht het uit. Hun conclusie? Het zou wel eens aan onze communicatieskills kunnen liggen. Vroeger onderzoek stelde dat zo'n 50 tot 60 procent van de jongvolwassenen al eens een FWB (oftewel friend with benefits) heeft gehad. Zo'n 40,6 procent onder hen had specifieke afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat hun relatie niet "uit de hand liep".

 

In dit onderzoek zochten ze uit waarom het zo vaak misloopt tussen FWB's. Eerst en vooral wilden ze weten waarom sommigen een FWB hebben, en die redenen waren bij de deelnemers uiteenlopend: de een wilde zich liever niet emotioneel binden, de ander had een hekel aan al het romantische relatiegedoe en nog een ander wilde jaloezie vermijden. Maar bijna geen van hen had open en eerlijke communicatie met zijn seksliefje. En net daarom loopt het zo vaak mis.

Conclusie: wie echt kan praten met zijn FWB, heeft meer kans op een sekslief zonder drama en gedoe.

 

Nog wat inspiratie nodig met je FWB? Dit zijn alvast 9 plekjes die je op je seksbucketlist moet zetten.

 

Wil jij graag snel zin hebben in seks? Dit zijn onze tips.

 

Of wat denk je van deze seksweetjes? Wedden dat je nog iets bijleert?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '