Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

““IKEA zorgt voor stress in je relatie””

IKEA: de ideale interieurwinkel voor jonge koppels. Maar samen naar IKEA gaan, blijkt volgens een Amerikaanse relatiepsycholoog een grote relatietest te zijn. Net wanneer je denkt dat je een gezellig dagje zult hebben, kan het dus serieus tegenvallan.

Relatiepsycholoog Ramani Durvasula zegt dat veel koppels die bij haar in therapie komen, vertellen dat ze altijd ruzie maken in een IKEA-winkel. En dat is volgens haar niet vreemd. Je kan het vergelijken met samen op reis gaan, een huis kopen of kinderen krijgen.

Als je in een IKEA-winkel rondloopt, ga je langs verschillende afdelingen, waar er dan elke keer discussies ontstaan. Bij de keukens ruzie je bijvoorbeeld over wie er nu meestal kookt of meestal de afwas doet, bij de kinderafdeling heb je discussies over de opvoeding van de kinderen.

Heb je je keuze gemaakt? Dan ontstaan er toch nog wrijvingen om alles in jullie auto te krijgen, en als je dat overleeft, maak je thuis ruzie over de bouwpakketten die je bij IKEA hebt gekocht, en die je zelf in elkaar moet steken. Vooral dan bij grote meubels, zoals een kleerkast.

 

Voorbereiding is alles

Volgens andere relatietherapeuten maken mensen ook ruzie in andere grote winkels, gewoon omdat er zoveel keuze is aan een lage prijs en je sowieso al keuzestress hebt. Ze raden dan ook aan om op voorhand alles te bespreken met je lief op een rustig moment, en goed voorbereid naar een winkel te gaan. Succes!

* Heb jij een goede relatie? Doe de test!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '