Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube

Intimiderend: New Yorkse versie van Femme de la Rue

Herinner je je nog de documentaire Femme de la Rue van Sofie Peeters? Daarin trekt ze met een camera de straat op om te filmen hoe vaak ze wordt aangesproken en lastiggevallen door mannen. De New Yorkse Shoshana Roberts maakte nu een gelijkaardig filmpje, en het resultaat is minstens even choquerend.

Tien uur lang loopt Shoshana door de straten van New York, gekleed in een jeans en een zwart T-shirt. Ze zegt niets, en toch wordt ze de hele tijd nagefloten en aangesproken. Ze kreeg zelfs verwijten naar het hoofd geslingerd omdat ze niet genoeg glimlachte. Het meest opvallende stukje? Een man die vijf minuten lang naast haar blijft lopen en geen woord zegt. Freaky.

 

De opzet van het filmpje is geld inzamelen voor Hollaback!, een non-profitorganisatie die intimidatie op straat een halt wil toeroepen.

 

Onlangs trok nog een andere vrouw met een verborgen camera de straat op. Die was vastgemaakt op haar fuchsia beha. Zij wilde op die manier vrouwen aanmoedigen om naar hun borsten te laten kijken.

 

Binnenkort een tripje New York gepland? Gelukkig biedt The Big Apple meerdere goeie redenen om erheen te gaan. Deze 6 al zeker!

 

Of wil je de topstad graag leren kennen zoals in de film? Dan gidsen wij je met plezier langs deze filmlocaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '