Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

10 dingen die je moet opgeven om gelukkiger te worden

Weg met stress, weg met negatieve gedachten, en dat kan alleen als we bepaalde dingen opgeven. Of dat toch proberen. Het is bijna herfst, en dat lijkt ons de perfecte timing om wat ballast overboord te gooien. Daarom: 10 dingen die je moet opgeven om gelukkiger te worden.

1. Altijd je gelijk willen halen 

Dat is zo lastig, en je wordt er niet gelukkiger van. A wise man said... Would I rather be right, or would I rather be kind?

 

2. Alles willen controleren

En dat lukt niet. Het is nu eenmaal onmogelijk om controle te hebben op alles in het leven. Go with the flow en je zal veel relaxter zijn.

 

3. Negatieve gedachten

Ik kan dat niet, ik wil dat niet, ik vind dat niet leuk... negatieve gedachten trekken je alleen maar mee in een negatieve spiraal.

 

4. Klagen

Klagen is zo easy. Je kan klagen dat rozen doornen hebben, maar je kan ook verwonderd zijn dat aan een stengel met doornen zulke mooie bloemen groeien.

 

5. Kritiek

Al eens geteld hoe vaak je anderen kritiek hebt gegeven vandaag? Om over jezelf nog te zwijgen.

 

6. Indruk maken

We willen de grootste, snelste, coolste en populairste zijn, en proberen op die manier te hard iemand te zijn die we eigenlijk niet zijn. Pfjoew. Lastig.

 

7. Bang zijn voor verandering

Een leven is lang, verandering hoort erbij. Probeer het niet te zien als iets waar je bang voor moet zijn, maar zie het als een uitdaging. 

 

8. Het verleden

Wat gebeurd is, is gebeurd. Probeer je te focussen op het nu en op die hele toekomst die nog voor je ligt. 

 

9. Sorry, sorry, sorry!

Stop met excuusjes te zoeken voor alles en iedereen. Kunnen we iets niet, of willen we iets niet, dan verzinnen we vaak een klein leugentje om er onderuit te komen. En dat is lastig.

 

10. Leven volgens de verwachtingen van anderen

En daarmee bedoelen we: niet het leven leiden dat anderen van jou verwachten. It's myyy liiiiife and it's now or never.... 

 

 

happy

 

 

21 dingen die ons gelukkig maken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '