Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Hoe kan jij de wereld veranderen?

Je hoeft geen waterputten in Afrika te bouwen of duizenden euro’s aan een goed doel te schenken om de wereld te veranderen. Ja, het is een torenhoog cliché, maar om de wereld te verbeteren moet je bij jezelf beginnen. En wel zo.

Doe een random act of kindness

Een wat? Een random act of kindness is iets wat je zomaar doet voor een ander zonder een beloning of tegenprestatie te verwachten. Trakteer bijvoorbeeld de volgende in rij op een koffietje. Of laat in de supermarkt iemand voor als jij een kar vol inkopen hebt en zij enkel een bakje plattekaas of toiletpapier. Het is snel gebeurd en het hoeft niet helemaal onbaatzuchtig te zijn: wat je geeft, krijg je uiteindelijk ook ooit terug.

 

Zeg alstublieft en dank u

Goed, je laat iemand voor aan de kassa. Je trakteert iemand op een koffietje. Je doet veel voor anderen en toch word je nooit bedankt? Dat is irritant. Toch, in plaats van de wereld te haten, moet je gewoon blijven volhouden en mensen het goede voorbeeld geven. Bedank daarom zelf mensen als ze iets doen voor jou. Zo zijn ze meer geneigd om jou te bedanken als jij iets doet.

 

Lach

Zo simpel om te doen, maar toch vergeten we het vaak. Krul je mondhoeken naar boven en lach je tanden bloot als je een kamer binnenstapt. En maak oogcontact. Ook wanneer je het misschien niet echt meent: het maakt anderen blij. Want een lach is zoals de griep, het werkt aanstekelijk. Wedden dat je die zure verkoopster aan het glimlachen krijgt? Hier zijn 7 andere manieren om blijer te worden.

 

Geef

Je hoeft geen miljardair te zijn om iets te geven. Kijk eens in je kast. De kleren die jij niet meer draagt? Die vormen misschien de perfecte outfit voor je vriendin. De boeken die jij niet meer leest? De bibliotheek zal er blij mee zijn. Zo ben jij van die overbodige spullen af en zijn anderen tevreden. Een win-winsituatie!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '