Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Alle winnende Oscarjurken ooit op een rij

Catherine Kosters
Vanavond worden de Oscars uitgereikt. Wij kijken reikhalzend uit naar de bekendmaking van de winnaar in de categorie 'beste buitenlandse film' – zou The Broken Circle Breakdown een beeldje mee naar huis mogen nemen? – en naar de jurken van de genomineerde sterren natuurlijk. De creaties waarin winnende actrices schitterden van 1929 tot vorig jaar zie je alvast opgesomd in deze indrukwekkende infografiek!

 

Oscarjurken

Van eerste winnares Janet Gaynor in een braaf mantelpakje met sjaaltje ('29) tot Audrey Hepburn in stralend witte Givenchy ('54), Jodie Foster in Armani-broekpak ('92) en Jennifer Lawrence in prinsessenjurk van Dior (2013), er zijn al heel wat indrukwekkende gewaden gepasseerd op het podium van de Academy Awards.

Deze infografiek gemaakt door platform Mediarun Digtal zet ze allemaal op een rij. Een paar van onze favorieten: het eigenwijze Annie Hall-ensemble van Diane Keaton in 1978, de roze wolk Ralph Lauren die Gwyneth Paltrow in 1999 droeg en het sexy Gucci-nummertje van Charlize Theron tien jaar geleden.

Wat Veerle Baetens en haar collega's uit Hollywood dit jaar dragen lees je morgen op Flair.be!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '