Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: @ckosters_

'Misschien een huiskamerconcert van Justin Bieber?'

COLUMN: ‘Mijn lief heeft een verrassing voor m’n verjaardag en ik vermoed dat het iets groots wordt’

Catherine Kosters
Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Happy birthday to me. Als deze column in ieders favoriete weekblad verschijnt, ben ik namelijk net één dag 28. De wetten der kosmos willen dat ik niet blij ben met die wetenschap. Hoe dichter je – zeker als vrouw – de 30 nadert, des te harder moet je schijnbaar rouwen. Vriendinnen die slechts een paar jaar voorsprong hebben, liegen over hun leeftijd. Mijn eigen moeder liet op een bepaald moment de teller stoppen en is nu al meer dan twintig jaar 36. Binnenkort haal ik haar misschien wel in.

 

Zelf heb ik totaal geen birthdaystress. Oké, er zijn momenten waarop ik me oud voel – als mijn jongere zussen Brasschaatse slang introduceren die ik niet kan ontcijferen en telkens als ik iemand tegenkom die na 1998 geboren is, bijvoorbeeld – maar de eerste verjaardag die ik niet uitbundig vier, moet nog passeren.

 

Tot nu toe is mijn leven er namelijk elk jaar een beetje beter op geworden. Zelfs de feestjes gaan in stijgende lijn. Van een awkward drink toen ik 26 en net weer single was, jonglerend tussen vroeger en nu, tot een idyllische soiree in Ibiza met mijn nieuw lief. Die avond leek slechts héél eventjes in te zakken toen door een bizar toeval zijn oude vlam op ons afgelegen strand verscheen, net op het moment dat hij me een paar oorbellen overhandigde. Weg romantiek, hallo fles champagne ontkurken in bijzijn van zijn ex!

 

Wordt het een Chanelhandtas of een huiskamerconcert van Justin Bieber?

 

Soit. Dat was 2015 en de vrouw in kwestie bleek best mee te vallen. Dit jaar heb ik geen idee wie of wat me te wachten staat. Mijn lief heeft namelijk een verrassing gepland. Op zich al best verrassend want hij haat surprises. Afgelopen kerst kwam ik de inhoud van mijn cadeau een week op voorhand te weten omdat hij de spanning naar eigen zeggen niet meer aankon.

 

Om een of andere frustrerende reden lukt het nu wél en mijn enige vermoeden is dat het iets groots wordt. Ik heb namelijk nog wat te goed sinds ik hem een maand geleden op kaartjes voor Graspop trakteerde. Je moet weten dat ik van metal spontane migraine krijg. Toch trok ik in de naam der liefde mijn zwartste outfit aan, balde mijn vuisten tot duivelstekens en headbangde onder het geschreeuw van een gehelmde Viking. Jani zou trots geweest zijn en mijn lief bleek vooral vertederd.

 

Misschien laat hij daarom wel een van mijn 338 verjaardagwensen in vervulling gaan. Staan momenteel in de top 3: een weekendje Versailles, een huiskamerconcert van Justin Bieber en een Chanelhandtas. Al zouden een stuk taart en een ‘happy birthday’ zonder exen in de buurt ook al goed zijn.

 

 

 

Deze column verscheen in Flair op 19 juli.

 

 

 

Lees alle columns van Catherine op flair.be/columncatherine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '