Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Best een interessant weetje, niet?

Zo lang duurt de ideale kus, aldus de wetenschap

Wanneer we ’s ochtends naar het werk vertrekken, zijn we meestal erg gehaast. Je trekt vlug iets aan, drinkt snel een eerste tas koffie en geeft je partner een vluchtige zoen voor je richting de voordeur gaat. Alleen mag die kus best wat langer duren volgens de wetenschap...

Volgens onderzoek duurt de ideale kus maar liefst twaalf(!) seconden en dat is – eerlijk gezegd – iets langer dan verwacht. Om de optimale lengte van een zoen te bepalen, heeft Virgin Atlantic een klein experiment uitgevoerd op Facebook.
 

Kiss and Fly

Ze hadden een filmpje gepost van een kussend koppel op de luchthaven. Vervolgens hebben ze aan hun kijkers gevraagd om een emoji te versturen op het moment dat de kus de perfecte lengte bereikt had.
 

Het Kiss and Fly-experiment werd meer dan 36.000 keer bekeken en kreeg in totaal 628 reacties. Op basis van de commentaren kwamen de onderzoekers op twaalf seconden uit. Het is dus eerder gebaseerd op persoonlijke meningen dan op wetenschappelijke argumenten, maar wij vinden dit best een interessant weetje, niet?
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '