Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een verwittigde vrouw...

Oh oh: daarom is augustus een gevaarlijke maand voor koppels

De zomermaanden, je hebt er zo naar uitgekeken. Eindelijk kan je op vakantie vertrekken met de man van je leven. Je geniet onder de palmbomen en natuurlijk zet je je mooiste vakantiefoto op Instagram. Of was jouw vakantie niet altijd rozengeur en maneschijn? 

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Washington is dat volledig normaal. Je verwacht eigenlijk té veel van de vakantie en daarom kom je teleurgesteld naar huis. Dat gaat ook werken op je humeur waardoor je sneller ruzie zal maken met iemand.  

 

Dat is dus de reden waarom de meeste koppels scheiden aan het einde van een vakantie. En ja, je voelt het waarschijnlijk al aankomen. Dat is NU dus!

 

Maar niet alleen augustus is gevaarlijk. Volgens het onderzoek is er in de maand maart ook een stijging te zien. Dat komt omdat dan de meeste mensen terugkomen van hun wintervakantie.

 

Time is money 

 

Er zit wel een verschil in de manier van scheiden. In maart nemen de meeste koppels echt de tijd om hun papieren en financiën in orde te brengen. Terwijl men in augustus de procedure versnelt zodat alles voor het nieuwe schooljaar van de kinderen geregeld is.

 

Onze tip

 

Verwacht niet te veel van je vakantie. Zo kan het alleen maar beter worden. Je zal stralen en je relatie zal er niet onder lijden. Hoera! 

 

Bron: PureWow

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '