Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

'Klanten van prostituees zijn vaak opvallend normale mensen.'

BEWEZEN: daarom bezoeken mannen een prostituee

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Waarom brengen sommige mannen weleens een bezoekje aan een prostituee? Komen ze niet aan hun trekken? Hebben ze niet genoeg aan één vrouw? Of is er gewoon nog een compleet andere reden voor een wekelijks bezoekje aan het Schipperskwartier?

De 22-jarige studente criminologie Kim Karamanlis schreef haar masterscriptie aan de Universiteit Gent over mannen die prostituees in Antwerpen, Brussel en Gent bezoeken. Ze vond tegen haar verwachtingen in 83 bereidwillige praters en vond – ondanks de eerder kleine steekproef – een duidelijke rode draad in hun motieven.

 

Klanten van prostituees zijn vaak opvallend normale mensen

 

Vaste relatie

 

Opvallend is dat het merendeel van de mannen die een prostituee bezoeken een vaste relatie hebben. Als hoofdreden vond Kim dat deze mannen vaak ontevreden zijn over het seksleven met hun partner, vertelt ze in Het Nieuwsblad. Een prostituee zou hun seksuele behoeften wel kunnen bevredigen. Anderzijds zijn er ook vrijgezellen die een prostituee bezoeken omdat ze zo 'makkelijke seks' kunnen krijgen. Mannen houden hun bezoekjes aan de dames van plezier liever geheim voor hun omgeving. Ze schamen zich er vaak voor.

 

Klanten bereid tot samenwerking

 

Klanten van prostituees hebben bovendien doorgaans geen slechte intenties. Ze zouden zelfs bereid zijn om mee te werken aan het opsporen van onvrijwillige prostituees, aldus promotor van de masterproef Dominique Boels: 'Vaste klanten geven aan dat er signalen zijn zoals lage prijzen of grote onverschilligheid die ze wel degelijk opmerken. Ze zijn ­bereid de hulpdiensten daarover te tippen.'

 

 

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '