Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© MTV

De boodschap? Maak van het voorspel een trio.

VIDEO: MTV spoort ons met levensgrote emoji’s aan tot veilige seks

Don't be silly, put a condom on your willy. Het is een boodschap die niet voldoende kan herhaald worden. Zeker niet vandaag, op wereldaidsdag. MTV herinnert ons eraan in de enige taal die wereldwijd gesproken en begrepen wordt: die van de emoji's.

Met het reclamefilmpje, dat de titel 'Sext Life' kreeg, wil MTV awareness creëren rond de voortdurende strijd tegen aids en HIV. In de kortfilm zie je enkele emoji's – zoals de auberginge en de perzik, de sextingsymbolen voor de geslachtsdelen – tijdens een stoeipartijtje, wanneer ze vergezeld worden door een condoomemoji. De booschap? Maak van het voorspel een trio. O zo onnozel, maar zo geniaal at the same time.

 

MTV lanceerde daarnaast een gratis te downloaden SafeSext-keyboard, met verschillende zogezegde condoomemoji's. Zo kunnen jongeren ook de lichtelijk awkward conversatie over veilige seks in hun geliefde taal voeren. Het toetsenbord kan je zowel voor Android als voor Apple downloaden. Niet toevallig levert Durex trouwens vandaag, op World Aids Day, een voorstel in bij Unicode om eindelijk een condoomemoji toe te voegen aan elk toetsenbord. We zijn benieuwd!

 

 

Geen idee hoe aan sexting te doen, enkel en alleen met emoji's? Wij stelden een kleine handleiding op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '