Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Bewezen: g-spot bestaat niet. Maar er is iets béters!

Er werden al massa's boeken over geschreven, wereldwijde disscussies over gevoerd en – hoe kan het ook anders? – tientallen studies over gedaan. De g-spot neemt dan ook stilaan mythische vormen aan. Maar wat zegt de laatste studie? De g-plek bestaat niet...

De magische plek waardoor élke vrouw zou kunnen klaarkomen tijdens de seks, zo kan je de g-plek misschien nog het best omschrijven. Maar, zo beweren wetenschappers in het tijdschrift Urology, die magische plek zou niet bestaan. Voor we nu allemaal in een hoekje gaan zitten huilen: er zou wél iets anders bestaan wat de sleutel zou zijn tot vaginale orgasmes.

 

Wie de naam 'g-spot' hoort, denkt dat we letterlijk een 'magische plek' in ons lijf bezitten. Iets wat je bijna als een knopje zou kunnen beschouwen om altijd weer te kunnen klaarkomen tijdens een vrijpartij. Maar zo eenvoudig is het niet, beweren de onderzoekers van de Tor Vergata-universteit in Rome. Zo'n knopje bestaat helemaal niet. Maar dat wil niet zeggen dat we geen andere trigger voor een orgasme in ons lijf hebben.

 

Want hoe komt het anders dat sommige vrouwen wél vaginaal kunnen klaarkomen tijdens de penetratie? Het zou een soort 'samenwerking' zijn tussen verschillende gevoelige plekjes in je lijf. Zie het als een soort structuur, dat de onderzoekers de naam clitourethrovaginaal (VUG) complex gaven. Dat wil zeggen dat je clitoris, urineleider en de voorwand van de vagina (waar je g-plek zou zitten) samenwerken om je zo een intens orgasme bezorgen. Het zou meteen ook verklaren waarom een vaginaal orgasme zo veel intenser is dan de clitorale variant.

 

En zo kunnen we weer met zijn allen op zoek gaan naar dat VUG-complex. Good luck, Sherlock.

 

Graag wat trucjes voor een beter orgasme? Die verklappen we hier.

 

Wil jij graag eens een orgasme in je hoofd beleven? Dat doe je zo.

 

Wil je graag wat meer weten over je orgasme? We durven te wedden dat je deze dingen nog niet wist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '