Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nog makkelijker dan vlechten? Een knoop in je haar!

Supermooi, die nonchalante vlechten voor de zomer. Zin gekregen in nog iets nieuws? Leg dan eens een knoop in je haar! Wij kozen de mooiste voorbeeldjes voor jullie uit op Pinterest.

[td_smart_list_end]

Vlechten, nieuwe stijl.

Hoewel we nog altijd fan blijven van vlechten (vooral in hun nonchy, messy variant), willen we ook wel eens iets nieuws. Na het twisten van kapsels, zijn nu ook knopen weer hot voor de zomer van 2014.

 

In de knoop?

Het principe is heel simpel: je neemt twee strengen en knoop ze. Wat je haar wél nodig heeft, is grip. En dat krijg je door een volumepoeder in je haar te strooien, of er een textuurspray op te verstuiven. Die laatste vind je bij L'Oréal Professionnel (Beach Waves), Cosmeticary (Bumble and Bumble Surf spray), Wella (Ocean Spritz),..

Het poeder en de spray hebben hetzelfde effect op je haar: ze maken het voller en dikker, en zorgen ervoor dat het wat stugger aanvoelt. Zo zal de knoop niet meteen uit je haar glijden.

Heb je héél fijn haar? Kam het dan eerst wat tegen, en verdeel er dan het poeder of de spray op.

Fixeer je knoop altijd met wat haarlak.

 

Varianten op de gewone knoop

* de dubbele knoop: simpel: je neemt twee strengen, knoopt ze, en knoopt ze daarna nog eens. Doordat de losse eindjes door de dubbele knoop wat uit elkaar gaan staan, kam je die best even tegen, zodat ze voller worden en weer dichter bij elkaar komen.

* de keltische knoop: niet zo simpel. Je vindt hier een goede tutorial. Mooi en stijlvol maar vooral niet uitproberen op een haastige dinsdagochtend.

* het fijne knoopje: je laat je haar allemaal los, neemt enkel twee losse lokjes en knoopt deze.

* de halfopgestoken knoop: je neemt twee strengen haar, maar niet van je hele haardos. Je knoopt ze en laat de rest van je haar los hangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '