Kapsels •

Haar wassen met bier

5 maart 2012
11226_Beauty-en-dieethaarmiddeltjes.jpg

We vermijden ieder gesprek die begint met 'In mijne tijd', maar als het over beautytips uit grootmoeders tijd gaat, spitsen we de oren. Vooral natuurlijke haarmiddeltjes trekken onze aandacht. Hieronder vind je ze allemaal terug.

Bier geeft glans aan je haar
Hoe men op dit idee gekomen is, laten we in het midden, maar je haar met bier wassen zorgt voor meer glans. De gist en hop (die in bier zitten) geven de haarschacht meer volume. Wie voor BOB speelt, laat dit schoonheidsritueel beter achterwege.

Citroen geeft je een lichtere haarkleur
Wie graag met een lichtere haarkleur door het leven wil gaan, moet niet noodzakelijk naar de kapper. Citroensap does the trick. Vooral in de zomer heeft citroensap effect, want de zon versterkt de werking.

Brandnetels tegen roos
Laat een handje vol brandnetelblaadjes trekken in kokend water en je hebt een haarlotion tegen roos. Bye bye schilfers. Hoe de brandnetels in kokend water te krijgen zonder jezelf te prikken laten we aan jullie over.

Haaruitval bestrijden met berkenblad
Maak een aftreksel van berkenblaadjes en je hebt het ideale middeltje om haaruitval en hoofdhuidproblemen te bestrijden. Wie geen pro is in het maken van aftreksels, kan een oplossing bij de drogist halen.

Olijfolie voor droog haar
Voordat je je haar wast, kun je de haarpunten met olijfolie insmeren. Laat het een paar uur intrekken om gespleten en droge haarpunten te lijf te gaan. Een goede tip: wees zuinig, want olie is niet zo makkelijk om uit te wassen.


Wat vind jij?

Om een reactie te geven moet je lid zijn van My Flair
Registreer of Log in

11 comments

Tigerlily81 

lekker ruiken zal het dan toch nie... :s

Eliennnnnn 

De laatste tip van de olijfolie gebruik ik al een paar jaar. Natuurlijk niet elke week. Ik heb vrij droog haar en soms als wat feller dan anders. Dan smeer ik mijn haar in met olijfolie en laat het toch wel meer dan een halve dag zitten. Wanneer het dan gewassen is ziet het er altijd terug wat levendiger uit!

NotThatInnocent 

Bier hebben ze me al vaker gezegd maar de geur blijft zolang hangen :D Beste tip die ik ooit gehad heb: geblondeerd haar kan wel eens een groene schijn krijgen.. Insmeren met ketchup, 10 min laten zitten en daarna heeeel goed wassen, werkt echt!

NotThatInnocent 

Altijd als ik naar zee ga vul ik en sprayflacon met zout water.(niet de belgische kust, sorry maar vind dat water er zo vies uitzien) Dit spray ik op mijn haar, niet nat maar net vochtig. Hierdoor krult het mooier en is het wat stroever, waardoor het beter blijft liggen. Een goei maskerke is wel aan te raden dan want daar dan nog eens zon op maakt het allemaal wel gevoelig.

ffienn 

ik had overlaatst iets gelezen over zout in je haar doen, toen ik in Frankrijk was, vond ik mijn haar zo mooi, het krulde harder en het klitte zo een beetje samen. Hoe kan ik dit effect bekomen?

Littledragon92 

geef mij toch maar een potje gliss kur balsem :)

Doornroosje 13 

Als jong meisje van 15 jaar heb ik ook eens mijn haar gespoeld met bier (palm)en toen ik op de bus stapte om naar school te gaan werd ik wel raar aan gekeken en ik was me van geen kwaad bewust tot de lerares vroeg of ik gedronken had......

ladyg6k 

geef mij toch ma schampoo

-peertje- 

Citroen droogt je haar enorm uit! geen goede tip dus ;) bier helpt echt. en de olijfolie vind ik ook een super trucje!

Lalolola 

bier in je haar, plakt toch maar ;)

TEZS 

Al als klein kind gebruikte mijn moeder bier als verstevigingsmiddel wanneer zij in mijn lange haar krullen maakte. Ik gebruik het nog steeds en bovendien krijgt mijn haar een mooie glans!