Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© easyfotostock

Pizza Hawaii zal nooit meer hetzelfde zijn

Oh, the horror: ‘ananas verboden op pizza’ volgens de IJslandse president

Iedereen heeft zijn favoriete pizza. Olijfjes, ansjovis, lekker vlees, groentjes of een pure margherita. Each to their own, denken we dan. De IJslandse president heeft wel een heel uitgesproken smaak over wat er op zijn pizza moet liggen. Of juist níét mag liggen. Hij wil namelijk ananas bannen van de IJslandse pizza's. Whaaaat? 

Tijdens een bezoek aan een middelbare school hoeft het niet altijd even ernstig te zijn. Zo kwam tijdens een vragenrondje onder leerlingen het onderwerp pizza ter sprake. Wat moet er wel of juist niet op liggen? De IJslandse president, Jóhannesson, had een heel uitgesproken mening over het onderwerp en vindt het echt belachelijk dat mensen graag fruit op hun pizza hebben. Sterker nog, wat hem betreft zou ananas op pizza's zelfs verboden mogen worden!

 

Betere beloning voor ananaskwekers?

Vindt hij het slecht voor het milieu om tropisch fruit te kweken en in te laten vliegen voor een pizza? Of wil hij een hoger salaris voor ananaskwekers (ooit een ananasveld gezien? Ziet er bijzonder stekelig uit!)? Maar nee, er zit niet echt een diepzinnige filosofie achter zijn mening. Hij vindt het gewoon niet te eten. 

 

ananas

 

Geen absolute macht

Later verduidelijkte de president op Facebook dat zijn uitspraak natuurlijk maar gekheid was. En dat hij blij is dat hij niet de bevoegdheid heeft om zulke zaken te verbieden. In tegenstelling tot een zekere andere president – kuch, Trump, kuch – verduidelijkt hij dat een president niet alles zou mogen beslissen. Tot slot beveelt hij als topping op pizza's zeevruchten aan.

Lees hieronder zijn uitleg over de pizzacontroverse

 

Jóhannesson doet het momenteel ontzettend goed in de IJslandse peilingen. Of zijn pizzakeuze hier invloed op zal hebben, zullen we nog even moeten afwachten. 

 

LEES MEER:

ZIEN: dit is de duurste pizza ter wereld
Dit zijn de populairste pizzarecepten op Pinterest
HOTSPOT: hier eet je de lekkerste pizza's van Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '