Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Minder zwaar dan een gewone moelleux!

RECEPT: smeuïge moelleux met appeltjes

Chocolademoelleux is ongetwijfeld een van onze favoriete dessertjes. Maar deze smeuïge moelleux met appeltjes moet absoluut niet onderdoen voor zijn met chocolade overladen collega. Minder zwaar en ideaal als verfrissende hap in de zomer!

Ingrediënten (voor 8 tot 12 porties)

  • 2 eieren
  • 150 g basterdsuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 30 g + 1 el plantaardige margarine, gesmolten
  • 75 g amandel-hazelnootmelk (bijvoorbeeld van Dream Drinks)
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 kg appels, geschild, klokhuis verwijderd
  • 2 el appelgelei
  • 2 el water

 

Zo gemaakt

  1. Meng met behulp van een keukenmachine de eieren met de suiker totdat ze romig worden. Voeg vervolgens de gesmolten margarine en de amandel-hazelnootmelk toe. Zet apart. Meng de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder en amandelpoeder. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan de vloeibare. Meng goed.
  2. Verwarm de oven voor tot 180°C. Snij de appels in dunne plakjes. Voeg ze toe aan het deeg.
  3. Giet het deeg in een beboterde rechthoekige vorm (bijvoorbeeld 29×4 cm). Bak 35 minuten. Laat de gelei met water opwarmen. Borstel dit mengsel op het oppervlak van het gebak.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '