Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

En je hebt er geen croque-apparaat voor nodig

RECEPT: croque met ham en kaassaus

Je hebt zin in een croque-monsieur, maar je hebt niet het juiste keukenapparaat? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou. Dit lekkere recept maak je in minder dan een halfuur, gewoon in de oven. Bedank ons later maar. 

Voor 4 pers. • 15 min. + 10 min. in de oven

 
Dit heb je nodig:
 
  • 30 g boter + 2 el gesmolten boter 
  • 30 g bloem
  • 250 ml melk
  • 150 g gemalen gruyère
  • nootmuskaat 
  • peper en zout
  • 1 stokbrood
  • 8 dunne sneetjes gerookte ham
  • 40 g gehakte walnoten
 
Zo gemaakt:
 
1. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat al roerend even drogen. Roer er beetje bij beetje de melk door, laat op zacht vuur enkele minuten doorkoken. Roer 2/3 van de gemalen kaas door de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Snij het stokbrood in vier gelijke stukken, halveer ze overlangs. Bestrijk de onderste helft van het brood met kaassaus en beleg met sneetjes ham. Verdeel er de walnoten over. Dek af met de bovenkant van het brood en bestrijk met gesmolten boter. Bestrooi met de rest van de kaas.
4. Leg de croques op een rooster in de oven en bak ze in 10 minuten goudbruin en knapperig.
 

Samenstelling: Jolien Hens / Recept: An Van De Velde

 

Nog meer lekkere recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '