Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

A pancake a day keeps the doctor away.

Pancakes for breakfast: 3 eenvoudige recepten

De redactie
A pancake a day keeps the doctor away. Ja, zo gaat dat gezegde hoor (kuch, kuch). Deze drie pannenkoekrecepten zijn perfect voor het ontbijt: snel, superlekker en ze houden je op de been tot de lunch.


 

Bosbessenpannenkoekjes met esdoornsiroop


2 kopjes (300 g) gezeefde bloem – 3 theelepels bakpoeder, gezeefd – 1/2 kopje (110 g) griessuiker – 2 eieren – 560 ml melk – 75 g ongezouten boter, gesmolten – 115 g (bevroren) bosbessen – esdoornsiroop

Doe de bloem, het bakpoeder en de suiker in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng de eieren met de melk en de boter en voeg dit langzaamaan toe aan het bloemmengsel. Roer tot een glad beslag. Doe er de (bevroren) bosbessen bij. Zet een pan op een middelmatig vuur. Doe 1/4 kopje beslag in de pan en bak de pannenkoek gedurende twee minuten of tot er bubbeltjes op de bovenkant komen. Draai de pannenkoek om en laat nog twee minuten bakken. Herhaal dit met de rest van het beslag. Stapel de pannenkoeken op elkaar, werk af met enkele bosbessen en giet er wat esdoornsiroop over. Goed voor 16 pannenkoeken.

 

Bananenpannenkoeken met bosbessen (glutenvrij)


2 bananen – 4 eieren – 40 gram kokosrasp – 100 gram blauwe bessen – snuifje zout – kokosolie om te bakken – esdoornsiroop -kaneel

Doe de bananen met de eieren en de kokosrasp in een blender en mix tot een beslag. Roer de blauwe bessen erdoor samen met een snufije zout. Verhit kokosolie in een pan en gebruik ongeveer 3 grote eetlepels beslag per pannenkoek. Bak tot de bovenkant wat droger wordt. Keer om en bak nog een minuutje aan de andere kant. Serveer met wat kokosrasp, blauwe bessen, esdoornsiroop en een snuifje kaneel.

 

Zoete aardappelpannenkoekjes (glutenvrij)


1/2 grote zoete aardappel – 1/2 kopje karnemelk – 1 ei – 1/4 kopje havervlokken – 1/2 kopje glutenvrij meel – 1/2 tl bakpoeder – 1/2 tl baking soda (natriumbicarbonaat of zuiveringszout) – een snuifje zout

Plet de (gekookte) zoete aardappel tot puree met een vork. Voeg de karnemelk toe tot je een glad (vrij lopend) beslag bekomt. Voeg de andere ingrediënten een voor een toe in de volgorde zoals ze hierboven staan opgelijst. Zet een anti-kleefpan op het vuur en doe er wat kokosolie in. Bak de pannenkoekjes.

[td_smart_list_end]

Foto’s: Getty.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '