Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Ongeveer 3500 werknemers verliezen hierdoor hun job

BEVESTIGD: American Apparel sluit zijn deuren

Slecht nieuws voor alle fans van American Apparel. Het kledingmerk is op een veiling verkocht aan het Canadese Gildan Activewear en dit voor zo’n 88 miljoen dollar. Dit lijkt een immens bedrag, maar tien jaar geleden was het merk nog één biljoen dollar waard. En ook voor de kledingwinkels zelf is er minder goed nieuws...

Gildan is blijkbaar van plan om alle 110 winkels in de Verenigde Staten te sluiten, en ook het hoofdkwartier in Los Angeles verdwijnt. Dit heeft als gevolg dat bijna 3500 werknemers hun job verliezen.
 

Toch is het geen definitief afscheid. De kledingstukken van American Apparel zullen waarschijnlijk nog verkocht worden, maar met een lager prijskaartje. Gildan verkoopt bijvoorbeeld nog kledij bij verschillende retailers zoals Target en K-Markt en waarschijnlijk staat het kledingmerk een soortgelijk lot te wachten. Wat het gevolg van de verkoop is voor de Europese markt is voorlopig nog niet bekend.
 

American Apparel staat vooral bekend om zijn controversiële en opmerkelijke campagnes. Zo stonden er een tijdje geleden paspoppen mét schaamhaar in de etalages van hun winkels. Verder koos het merk ook een 62-jarig model om het gezicht te zijn van de lingeriecollectie. 
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '