Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Garnier

Het wordt een mooie zomer! ;-)

EASY: een soepele en stralende huid in 3 stappen

Ieder van ons smeert er op los voor een stralende en frisse huid. Veel vrouwen smeren echter verkeerd en dat is echt nefast voor je huid. Wat moet je dan wel doen? Wij zochten het voor je uit! In drie simpele stappen geef jij je huid een flinke hydratatieboost en ga je ook de veroudering van je huid tegen. Vaarwel doffe huid, hallo babyhuid!

1. Reiniging van de huid

yes

De eerste stap naar een gehydrateerde huid is ook de belangrijkste: je huid dagelijks reinigen. ’s Morgens moet je reinigen en verfrissen, ’s avonds staan reinigen en ontschminken op het programma. Ideaal daarvoor is onze beautyfavoriet: micellair water. Micellair water reinigt, ontschminkt en verzacht de huid en bestaat voor iedere huidtype.Vooral micellair water verrijkt met arganolie, die zelfs waterproof make-up verwijdert. Bovendien heeft dit watertje ook een voedend effect dankzij de argan.

2. Hydrateer je huid van buitenaf

garnier

Een gehydrateerde huid heeft twee verschillende moisturizers nodig; eentje voor overdag en eentje voor ’s nachts. Onze favoriet: de Hydra Bomb-collectie van Garnier. Het gamma is geïnspireerd op de laatste trend uit Azië: de waterbombs. Die crèmes zijn een ware hydratatiebom; ze hydrateren veel dieper door de hoge concentratie aan glycerine en beschermen de huid met antioxidanten uit granaatappel en amla. De antioxidanten herstellen en beschermen de huid tegen externe agressies.

Hydra Bomb Ultra Hydraterende Dagcrème

Het aangename aan deze dagcrème is dat hij hydrateert tot 24 uur lang (!), fijne lijntjes doet afnemen en bovendien uv-bescherming (SPF 10) biedt. Wat misschien nog het beste is aan de crème, is dat hij geen parabenen bevat. Resultaat: een frisse en soepele huid die straalt. Handig om weten: Voor de hete zomerdagen is het leuk om crème in de koelkast te bewaren voor een extra verfrissende hydratatieboost.

Hydra Bomb Ultra Revitaliserende Nachtcrème

Onze huid herstelt zich tijdens de slaap. Daarom is het belangrijk om ook vóór het slapengaan te smeren. De gelcrème van Hydra Bomb voor ’s nachts hydrateert tot tien huidlagen, en dat gedurende maar liefst 72 uur. De crème voelt door zijn geltextuur lekker luchtig en fris aan. De antioxidanten beschermen de huid tegen tekenen van vermoeidheid en andere externe agressies. Bij het opstaan is de huid glad en fris. Beide producten zijn voor elk huidtype aan te raden, aangezien elk velletje wel een hydratatieboost kan gebruiken voor de zomer begint.

 

3. Hydrateer je huid van binnenuit

jek

Drink veel water

Dat is natuurlijk niets nieuws, maar de makkelijkste manier om je huid gehydrateerd te houden, is water drinken. Probeer zeker acht glazen per dag te drinken.

 

Verlaag de temperatuur van het water in je bad en douche

Heet water stript namelijk de natuurlijke oliën van je huid, dus hoe relaxerend ze soms ook mogen zijn, hete badkamermomentjes zijn een no-go voor een stralende huid.

 

Eet regelmatig avocado

Je bent wat je eet, dus ook je voeding beïnvloedt het vochtpeil van je huid. Avocado bevat veel gezonde vetten en kan ook gebruikt worden als een natuurlijk hydraterend masker.

 

Eet voldoende fruit

Fruit bevat een grote hoeveelheid water en daarnaast ook de vitamines en mineralen die je huid nodig heeft. Vervang een van je dagelijkse snacks door een stuk fruit, en je huid zal meteen beter aanvoelen en er mooier uitzien.

 

Wil jij ook een mooie, gezonde huid? Schrijf je hier in en maak kans op een week lang hydratatie! Hydra Bomb van Garnier geeft maar liefst 1000 Hydra Bomb testkits weg waarme je je huid 5 dagen lang perfect hydrateert! Ook ideaal om mee te nemen op een weekendje weg! 
 

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '