Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En is dat nu echt zo'n grote zonde?

Gebruik jij ook shampoo en conditioner van verschillende merken?

Een van de grote ergernissen in het leven: je shampoo is op terwijl je fles conditioner nog voor de helft vol is. Als je zoals ons bent, heb je alleen maar shampoo van een ander merk staan en begin je met groot schuldgevoel te mixen. Want verschillende merken gebruiken is not done, of niet?

Haarstylist Nunzio Saviano legt het uit aan Women's Health: 'Je kan het zien als twee verschillende haartexturen behandelen, het deel van je hoofdhuid tot in de helft van je lokken en het deel van het midden tot de puntjes.'

 

Die twee verschillende delen van je haar hebben vaak een andere behandeling nodig. Je kruin kan sneller vet worden, dus heb je daar een shampoo nodig die goed reinigt. Tegelijkertijd kan je erg droge puntjes hebben waarvoor je beter een extra voedende conditioner gebruikt. En die twee producten mogen dus gerust van verschillende merken zijn.

 

Heeft je haar speciale behoeften – bijvoorbeeld als je last hebt van roos – dan word je wellicht aangeraden om dat probleem te verhelpen met shampoo en conditioner die op elkaar afgestemd zijn. In dat geval kan je dus beter niet gaan mixen.

 

Lees ook:

Moet je regelmatig van shampoo veranderen of toch beter niet?

4 redenen om je haar minder vaak te wassen

Waarom shampoo cocktailing goed is voor je haar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '