Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Hint: lachen is niet de boosdoener.

7 rimpelmythes ontkracht

Niemand kent hét middeltje tegen kraaienpootjes of lachrimpels. Maar je kan wel wat doen aan de manier waarop je omgaat met je anti-aging routine. Ten eerste: geloof niet in deze zeven mythes.

Mythe 1: rimpels zijn genetisch bepaald

Die eer gaat naar de zon. Erfelijkheid kan nog steeds een bepalende factor zijn, maar het hangt er echt vanaf hoeveel je huid werd blootgesteld aan uv-stralen. Hier zijn 6 onverwachte dingen die je huid verouderen.

 

 

Mythe 2: mensen met een vette huid krijgen minder rimpels

Dit is nooit bewezen. Als je een vettere huid hebt, kan je wel gerust lichtere producten gebruiken op bepaalde zones (zoals de T-zone).

 

 

Mythe 3: hoe vaker je antirimpelcrème gebruikt, hoe sneller je resultaat ziet

Hoewel je misschien geneigd bent om een gigantische hoeveelheid zware crèmes te smeren (gigantische beautyblunder!), zijn die op een gegeven moment niet meer effectief. Het is niet alleen een heel kostelijke zaak, je krijgt misschien ook ongewenste bijwerkingen zoals roodheid, irritatie en schilferen.

 

 

Mythe 4: als je verbetering ziet, kan je stoppen met antirimpelproducten te smeren

Niets is onmiddellijk te aanschouwen, noch een permanente fix. Routine is dé sleutel om je lijntjes zo fijn mogelijk te houden.

 

 

Mythe 5: als je een antirimpelcrème gevonden hebt die voor je werkt, moet je niet meer veranderen

Hoewel je je aan een bepaalde routine moet houden, is het een goed idee om af en toe van crème te veranderen. Onze huid verandert enorm door ouderdom, dus wat nu prima werkt, werkt in de toekomst misschien minder goed. Er komen ook constant nieuwe crèmes op de markt die voor jou misschien nóg effectiever zijn. Trial and error, babies!

 

 

Mythe 6: hoe duurder een product, hoe beter

Alles heeft te maken met de concentratie en de chemie van de ingrediënten die zich in een antirimpelcrème bevinden. Een beetje research op voorhand kan zeker geen kwaad. Je zal verrast zijn over sommige goedkopere opties!

 

 

Mythe 7: als je niet lacht, krijg je ook geen rimpels

Als je het aan Victoria Beckham vraagt, klopt dit. Maar geef toe: het is behoorlijk belachelijk (smile!). Weet dat alle gezichtsuitdrukkingen in zekere mate 'slijtage' op de huid veroorzaken.

 

 

Bron: PureWow

 

Meer lezen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '