Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Gouden tips van Kate Winslet en Cate Blanchett

Ben jij 29? Begin dan NU met smeren!

Volgens de schoonheidsspecialiste van Kate Winslet en Cate Blanchett, begint onze huid écht te verouderen vanaf ons 29ste. Wanneer we de kaap van 30 bijna bereiken, verliest het collageen in onze huid haar elasticiteit waardoor er rimpels kunnen ontstaan. Enkele tips voor 29-jarigen op een rij. 

Elke -ja élke dag- UV-filter

Elke dag een UV-filter gebruiken is een must. Zelfs wanneer de zon niet schijnt gebruik je het best dagelijks. UV-stralen zijn dodelijk voor je huid en een bescherming met minimum factor 15 voorkomt vroegtijdige rimpels.

 

Een uitgedroogde huid is dé bron van alle lijntjes. Je huid moet gehydrateerd blijven en dit doen we met een moisturizer zowel 's morgens als net voor je gaat slapen. 

 

Een wekelijkse diepe reiniging verwijdert de dode, oude huidcellen en laat je huid opnieuw stralen. Voor een glad velletje moet je zeker 1x per week een exfoliërend product
gebruiken. Dit kan een scrub (met korreltjes) of peeling zijn.

 

Eet en drink die rimpels weg

  • Groene groenten: ze bevatten veel antioxidanten en vitamine C. Ze zorgen ervoor dat je huid gehydrateerd en elastisch blijft.
     
  • Vis en zeevruchten met de omega 3 vitamine zijn goed voor je huid en je hart. 
     
  • Bessen boordevol antioxidanten.
     
  • Noten (amandelnoten, pecannoten, walnoten,...) met proteïnes, vezels en vetten, maar goede vetten. Alles wat onze huid nodig heeft om te stralen.
     
  • Bonen zorgen voor een strakke maar soepele huid.
     
  • Rode wijn drinken (dat horen we graag) laat je ontspannen en bevat bovendien heel veel antioxidanten.
     
  • Dé gouden regel: drink (véél) water.

 

Beweeg en leef

De laatste – maar niet onbelangrijke – tip: probeer dagelijks te genieten en bewegen. Lach en relax, slaap voldoende en doe aan sport.

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '