Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

De geheime crème van de celebs

Wat hebben Alexa Chung, Adèle en Rihanna gemeen? Een héél zacht huidje, zo blijkt want al deze celebs gebruiken de Skin Food-crème van Weleda. Spotgoedkoop én all-in-one.

Skin food: what's in a name?

De crème is niet nieuw: hij is al op de markt sinds 1926. Wél nieuw is zijn naam: Skin Food. Daarvoor heette hij -iets minder ronkend- Huidcrème.

 

De fans

Weleda mag al een heel lijstje celebrity-fans oplijsten. Luxepoezen en tomboys hebben voor één keer dezelfde smaak in skincare:

Adèle: "Ik gebruik zoveel make-up voor mijn job, als ik Skin Food gebruik voelt mijn huid weer helemaal gevoed."

Alexa Chung verklaarde: "I have the driest skin known to man." Skin Food is net daarom een van haar favorieten.

Victoria Beckham: "Mijn bodycrème (Skin Food) is heel simpel en goedkoop. Hij is heel dik, en ik gebruik hem in dikke lagen op mijn huid."

Ook deze celebs verklaarden fan te zijn:

Brooke Shields

Joss Stone

Demi Moore

Helena Christensen

 

Eten voor je huid?

De ingrediënten van je huidcrème vind je al na een paar minuten terug in je bloedbaan. En net daarom maakt Weleda er zo'n punt van om hun crèmes zo natuurlijk mogelijk te maken.

De ingrediënten:

* driekleurig viooltje (kalmerend)

* calendula en kamille (kalmerend-verzachtend)

* zoete amandelolie (minder huidirritaties en reguleert het vochtgehalte)

* zonnebloemolie (versoepelt je huid)

* bijenwas en wolwas (verzachtend, geven een mooie shine)

* etherische olie van sinaas en lavendel (héérlijk geurtje)

 

En wat zit er niet in?

De crème is 100% natuurlijk en bevat ook geen synthetische parfum- of kleurstoffen, conserveringsmiddelen of minerale oliën.

 

Waarvoor kan je hem gebruiken?

* als bodycrème: je kan hem op je hele lichaam gebruiken als bodymilk, en natuurlijk ook als extra voedende handcrème

* op ruwe en droge plekjes op je hele lichaam, en gezicht

* op kleine wondjes en schrammen

* op een geïrriteerde huid: van kop (bijvoorbeeld een droog plekje op je hoofdhuid) tot teen (werkt fantastisch op schuurpapieren voeten!)

* op je nagelriemen: elke avond inmasseren en weg zijn velletjes. Neem meteen ook je nagels mee, zo krijgen ze ook een voedend kuurtje.

* als gezichtsmasker. Een kwartiertje in een dikke laag laten inwerken werkt super verzachtend bij een geïrriteerde huid. Is ook fantastisch als after sun-recovery: maskertje op je gezicht en decolleté en je huid heeft een verzachtende en kalmerende boost gekregen.

* als wenkbrauwgel: doe een heel klein beetje op een wenkbrauwborsteltje (of een oud mascaraborsteltje dat je uitwast), kam ermee je wenkbrauwen eerst omhoog en daarna opzij. Geeft een mooi glansje én houdt ze in model

* als highlighter: op juk- en sleutelbeenderen. Beetje in je huid indeppen, de wol- en bijenwas geven een mooie, gezonde glans.

* als lipbalsem. Zeker het 30 ml-tubetje is hiervoor handig, past in elke handtas.

 

 

Wat vind Flair's beautyteam ervan?

Eerlijk gezegd hadden we de Huidcrème nog nooit getest. Nu de naam veranderde in Skin Food kwam hij weer in de aandacht. Al smerend en deppend doorstond hij met glans de test:

* als voetmaskertje. Eerst even vijlen met het Scholl-apparaatje (lees hier onze test van dit pedicure-machientje), dan een dikke laag Skin Food. Kousen erover, bed in en opstaan met De.Zachtste.Voeten.Ooit.

* als kindercrème. Op mijn vijfjarig zoontje zijn schrale wangetjes en immer-blauwe-en-geschaafde knieën. Op mijn eenjarig zoontje zijn billetjes. All-in-one dus want op élk plaatsje had hij een verzachtend, kalmerend effect.

* als bodylotion. Hoewel ik hem iets te dik en moeilijk smeerbaar vind om 's morgens snel over mijn hele lichaam aan te brengen, vind ik hem zalig als crème voor mijn droge benen. 's Avonds aanbrengen en alle droge vlekjes zijn verdwenen. Ideaal om een paar dagen op rij te gebruiken als voorbereiding op een selftanbeurt van je benen, zo gaat de bruine kleur perfect egaal zijn. Meer selftantips lees je hier.

* op mijn bureau. Voor collega J's nagelriemen, K's droge ellebogen en E's lippen.

* als all night long-masker. Ik vind hem te shiny voor overdag, maar één keer in de week 's avonds aanbrengen en hij werkt kalmerend op je huid. Rode en gevoelige vlekjes van te veel peelen, scrubben en crèmes door elkaar smeren (iemand moet al die nieuwigheden toch testen voor jullie?) zijn na één nacht al weg.

Waar, waar, waar?

Je koopt je Skin Food-tube in natuurwinkels, de drogist en supermarkt voor € 5,49 (30 ml) of € 9,99 (75 ml).

skin food alexa chung celebs weleda

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '