Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

In 4 stapen uitgelegd

De nude look is here to stay

Wij zetten even alle stappen op een rijtje om er fantastisch uit te zien zonder moeite. In vier makkelijke stappen bereik je de perfecte nude look.

Stap 1: camoufleren

Met een lichtbeige stick of penseel ga je camoufleren of egaliseren. Zet een stip midden op de plek die je wil neutraliseren en werk naar buiten toe. Dat doe je in de binnenste ooghoek, onder de ogen, langs je neusvleugels en overal waar je last hebt van vlekjes, puistjes of schaduwen. Heb je toch wat extra dekking nodig? Ga dan voor een foundation met een lichte dekking zoals een BB cream. Je oneffenheden zijn bedekt, maar je huid ziet er nog steeds natuurlijk uit. Heb je last van een vette huid? Ga dan nog eens over je huid met een transparant poeder.

 

Stap 2: wangen

Kies een blush in een tint die iets donkerder is dan je eigen teint. Breng deze kleur lichtjes aan op de appeltjes van je wangen. Het moet er natuurlijk uitzien, een beetje zoals wanneer je bloost. Heb je wat te veel gebruikt? Ga dan met je poederborstel er nog eens over. Zo blijft het geheel toch nog subtiel. Door gebruik te maken van blush krijgt je gezicht meer structuur en expressie.

 

Stap 3: ogen

Op het bewegend ooglid komt lichtbeige oogschaduw. Vaak kunnen we op onze oogleden wat adertjes zien. Een oogschaduw in de kleur van je huid gaat deze neutraliseren. Om wat meer diepte te creëren kan je in de arcadeboog (net onder het wenkbrauwbeen) wat bruine oogschaduw aanbrengen. Als laatste breng je nog wat bruine mascara aan. Dit geeft een natuurlijk effect.

 

Stap 4: lippen

Ook de lippen houden we natuurlijk door te kiezen voor een kleurtje dat lijkt op onze natuurlijke lipkleur. Een beetje het 'my lips but better'-effect. Kies voor een balsem of voor een lipproduct met een natuurlijke finish, zoals bijvoorbeeld een Chubby Stick van Clinique. Zijn je lippen van nature aan de rode kant? Dan kan je eerst wat concealer aanbrengen zodat je op een blank canvas kan beginnen.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '