Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Wetenschappelijk bewezen: wijn is goed voor je

Wie had er gedacht dat een drankje – buiten water – zo goed kon zijn voor je lichaam. Ontdek hier alle voordelen van wijn voor je lichaam. Opgelet: af en toe een glaasje is goed voor je, maar overdrijf er zeker niet mee.

1. Rode wijn is dé bron voor antioxidanten. Dit zorgt ervoor dat je goede cholesterol stijgt (HDL) en je slechte cholesterol (LDL) daalt. Dit is bij rode wijn meer het geval dan bij witte wijn.
 

2. Af en toe een glaasje wijn drinken, doet het risico op osteoporose of botontkalking dalen.
 

3. 'Resveratrol' is een ingrediënt dat je kan vinden in het velletje van een rode druif. Het kan je bloedvaten beschermen en verkleint het risico op bloedklonters. Het helpt bovendien ook tegen rimpels.
 

4. Wijn is zo goed voor je dat minder wijn drinken beter is dan helemaal geen wijn drinken. Wel met mate natuurlijk.
 

5. 'Polyphenols' kan je terugvinden in rode wijn. Deze stof vecht tegen bepaalde bacteriën waardoor je minder snel ziek zal worden.
 

6. Wijn reduceert het risico op hartziekten en hartaanvallen. Het stimuleert je bloedstroom en zo loop je minder risico op klonters.
 

7. Wijn kan ook helpen bij je cholesterol. Je HDL (goede cholesterol) krijgt een boost terwijl je LDL (slechte cholesterol) je aders niet kan beschadigen.
 

8. Rode wijn verkleint het risico op Alzheimer. Bepaalde soorten Alzheimer zullen zich minder snel gaan ontwikkelen als je af en toe een glas rode wijn drinkt.

 

Past rode wijn beter bij jou of toch eerder witte? Ontdek het hier!
 


© Giphy
 

Bron: Cosmopolitan
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '