Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 onverwachte redenen om naar je werk te fietsen

We begrijpen dat je 's morgens niet meteen uit je bed springt vól goesting om de sportieve toer op te gaan. Toch levert een fietstochtje naar je werk je heel wat voordelen op.

1. Het bespaart je véél geld

Tel maar ’ns op: hoe vaak moet jij gaan tanken in één maand? En hoeveel van die benzine gaat op aan ritten van en naar je werk? En dan heb je nog niet eens berekend hoeveel je zou besparen op onderhoud aan je auto.

 

TIP: Stop het geld dat je bespaart elke maand in een spaarpot en koop er na een paar maanden/weken iets mee wat je echt wil. Die designertas, een uitje met je lief of een superleuk jurkje: check!

 

2. Je verbrandt calorieën

1 uur fietsen tegen 20 km/u, dat levert je maar liefst 560 verbrande calorieën op. Dat zijn 4 Brusselse wafels, één maxi friet of 12 Chokotoffs. 

 

3. Je presteert beter op je werk

10 000 fietsers ondervroeg Cyclescheme, een Brits bedrijf dat mensen ertoe wil aanzetten om meer te fietsen. Van de vrouwen claimde maar liefst twee derde productiever te zijn sinds ze naar hun werk fietsen. Bovendien is 64 % creatiever geworden en werkt 77 % geconcentreerder. Hier met die promotie!

 

4. Het is goed voor je seksleven

Elke dag goedgezind thuiskomen na je werk? Yes! Fietsen helpt je namelijk die werkknop om te draaien. Bovendien heeft bijna 80 % van de fietsers minder stress en meer energie. Geen wonder dus dat één derde ook zijn seksleven beter ziet worden.

 

5. Het boost je immuunsysteem

Meer vitamine D én een sportieve inspanning, dat wil zeggen: minder snel verkouden. Ha!

 

Meer lezen?

Ook altijd problemen om te fietsen in een rok? No longer!

Fietssmaak te pakken? Ga citytrippen met je tweewieler.

Nog meer redenen om te fietsen lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '