Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

10 tips om je beter in je vel te voelen

Heb je een mindere dag of wil je je graag beter in je vel voelen? Lees dan zeker onderstaande tips! Volg ze op, en je zal merken dat je je snel een stuk vrolijker voelt. Denk erom: happy girls are the prettiest.

1. Speel je troeven uit

Vrouwen zijn geneigd om zich eerder te focussen op hun mindere kantjes. Oké, je hebt een buikje, maar wie weet heb je een ongelooflijk volle haardos waar zelfs Queen B. jaloers op zou zijn. Focus je dáárop.

 

2. Maak geen mopjes over je eigen lichaam

Af en toe met jezelf kunnen lachen is belangrijk. Struikelde je net op een overvolle tram? Lach het weg! Wat je niet moet doen, is lachen met je eigen lichaam. Zo vestig je alleen maar de aandacht op je probleem.

 

3. Zeg nee tegen negatieve gedachten

Heb je het gevoel dat je bent aangekomen, denk dan eens goed na. Zit die nieuwe jeans te strak? Of heb je kleren moeten weggooien die niet meer passen? Nee? Dan zit het gewoon tussen je oren. Vaak is er een andere oorzaak voor die negatieve gevoelens. Misschien had je ruzie met je lief of had je een slechte dag op het werk. Het is normaal dat je niet elke dag van de week little Miss Sunshine bent. Iedereen heeft weleens een slechte dag. Don't worry!

 

4. Kijk naar foto’s van jezelf

Zoek een aantal foto’s waarop je er werkelijk flawless uitziet. Als je bewijs ziet dat je looks oké zijn, zal je je instant beter gaan voelen.

 

5. Confidence is key

Mannen houden van vrouwen die zelfverzekerd zijn. Maak je dus geen zorgen dat hij naar je buikje zal kijken wanneer jullie samen in bed liggen. Hij is te druk bezig met je te bewonderen.

 

6. Dress up

Oké, een joggingbroek is comfortabel, maar het is vaak niet de meest sexy outfit. Het is belangrijk om je af en toe op te kleden. Wedden dat je je meteen een stuk beter voelt? Draag af en toe ook een mooi setje lingerie onder je outfit. Je zelfvertrouwen krijgt meteen een boost!

 

7. Walk the walk

Als je onzeker bent, loop je vaak een beetje voorovergebogen. Geef toe, eruitzien als Quasimodo is niet echt de bedoeling. Dus: rug recht, borst vooruit en laat je zien!
 

8. Vergelijk jezelf niet met je vriendinnen

Soms kunnen we het gewoon niet laten om onszelf te vergelijken met onze BFF’s. Is je beste vriendin gezegend met een maatje 34 en ziet ze eruit als de nieuwe Cara Delevingne? Goed voor haar, maar jij hebt ook zeker troeven waar zij stiekem jaloers op is.

 

9. Always look on the bright side

Wees niet te streng voor jezelf, maar ook niet voor anderen. Soms kunnen we het niet laten om commentaar te geven, maar door iemand anders te bekritiseren, ga je er zelf niet anders uitzien. Girls have to stick together! Zelf moet je ook niet naar negatieve complimentjes gaan vissen. Meestal zoek je dan gewoon bevestiging voor je eigen gevoelens. En nee, je kont ziet er echt niet te dik uit in je nieuwe skinny jeans!

 

10. If all else fails...

Je redder in nood? Make-up. Je voelt je vaak al een stuk aantrekkelijker als je een laagje foundation en een beetje mascara ophebt. Misschien voel je je wel supersexy dankzij die rode lippenstift. Gewoon doen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '