Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Vermijd ze en val af

SOS dieetfouten

Je denkt dat je een goed dieet volgt, maar je valt niet af? Tijd om jezelf af te vragen of je alles wel juist doet. Deze vaak gemaakte denkfouten zorgen er namelijk voor dat je geen gewicht verliest, dus leer welke gewoontes je moet aan- en afleren.

Je slaat het ontbijt over om te besparen op calorieën

Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om je metabolisme 's morgens weer op gang te brengen. Als je niet ontbijt, is de kans groter dat je door je hongergevoel in de voormiddag al gaat snoepen of ongezonde snacks eet. Kies elke dag voor een gezond ontbijt, en na een tijdje wordt ontbijten een gewoonte. Een gezond ontbijt is gevarieerd, dus je eet er het best ook een stuk fruit bij. Tip: heb je 's morgens weinig tijd om te ontbijten? Pers dan de avond tevoren vers fruitsap.

 

Je eet te weinig calorieën

Denk je dat je sneller afvalt naarmate je minder eet? Klopt niet. Je lichaam past zich gewoon aan door minder calorieën te verbranden. Je streeft dus beter naar een gezonde, evenwichtige voedingsstijl met drie maaltijden per dag.

 

Je dieet is niet geschikt voor het menselijk lichaam

Je krijgt niet de nodige voedingsstoffen binnen als je een soepdieet volgt, of een ander dieet gebaseerd op een heel eenzijdige voeding. Kies een realistisch dieet waarvan je denkt dat je het een tijdje kan volhouden. Hoe realistischer en evenwichtiger het dieet dat je volgt, hoe groter de kans dat je het volhoudt en een blijvend resultaat bereikt.

 

Je eet geen snacks tussen de maaltijden door

Je kiest het best voor een gezonde snack tussendoor om de uren tussen je lunch en je avondmaaltijd te overbruggen. Als je dat niet doet, word je hongerig en ga je instinctief op zoek naar een manier om je honger te stillen. En dat zijn niet de momenten waarop je de meest gezonde keuzes maakt, dus voorzie tijdig een gezonde snack.

 

Alles is verloren omdat je toegegeven hebt aan de verleiding

Heb je in de voormiddag al gekozen voor een stuk chocola in plaats van een appel? En denk je dat de hele dag nu verloren is? Onzin! Als je te streng bent voor jezelf, zal je het dieet niet volhouden. In plaats van jezelf je zogenaamde zwakheid te verwijten, ga je beter gewoon verder met je dieet. Geef jezelf een schouderklopje omdat je erkent dat het een ongezonde keuze was, maar je er toch in slaagt om verder te werken aan een slanke lijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '