Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Tip 1: koop kauwgom...

13 makkelijke stappen naar een maatje minder

Werken aan een platte buik en strakke billen zonder onmogelijke diëten of slopende trainingen? Dat kan! Gezond leven zit vaak in de kleine dingen, en daarom lees je hier dertien tips die je snel aan een maatje minder helpen.

1. Maak een plan

 

Een gouden regel: drink op een feestje voor elk glas wijn een glas water. Bepaal ook op voorhand hoeveel hapjes je gaat eten en leg ze samen op een bord. Zo heb je meer controle over hoeveel je eet dan wanneer je telkens één toastje van de schotel neemt.

 

ice

© Giphy

2. Beter bruin

 

Wit brood, witte pasta en witte rijst zitten vol slechte koolhydraten: dikmakers die ons lichaam maar moeilijk kan verteren, waardoor onze vetreserves aangroeien. Goede koolhydraten kan je vinden in volkorenproducten zoals bruin brood, bruine rijst en bruine pasta, maar ook in wortels, rode bieten en fruit.

 

3. Niet te missen: ontbijt

 

Na een hele nacht rust moet je je lichaam 's ochtends weer energie bezorgen om er met volle kracht tegenaan te gaan. Ontbijt je niet, dan zal je uitgehongerde lichaam bij de lunch alles wat het maar kan opslaan in vet. Lees: het begin van extra kilo's.

 

star

© Giphy

4. 30!

 

Het aantal minuten dat je per dag in beweging zou moeten zijn. Drie keer per week mag het wat meer zijn en zou je jezelf flink in het zweet moeten werken. Daar heb je trouwens niet altijd sneakers voor nodig. Bedgymnastiek telt ook!

 

5. Wandel naar je werk

 

Parkeer je auto niet voor de deur van je werk, maar een paar honderd meter verder. Goed voor extra beweging.

 

6. Een kopje groen

 

In China en Japan weten ze het al eeuwen: groene thee is een klein wondermiddel voor een gezond en strak lichaam. De bladeren in de thee doen je calorieverbruik stijgen en zorgen ervoor dat je lichaam minder vet opslaat.

 

groen

© Giphy

7. Easy does it

 

Haal geen ongezonde troep in huis. Wat er niet is, kun je ook niet eten. Zo simpel is dat.

 

8. Ga voor light

 

Niet alle lightproducten doen wat ze beloven, maar lightroom is wel een echte topper. Geef je carbonara en andere roomsauzen voortaan geen kans meer om een aanslag te plegen op je dijen!

 

light

© Giphy

 

9. Eentje is geentje

 

Ontzeg jezelf niet alles, af en toe mag je best wel genieten. Van een stukje chocolade, bijvoorbeeld (maar geen hele reep), een koekje (eentje, geen vier) of een handvol chips (geen gezinspak). Elke dag één kleine zonde is beter dan helemaal niets, want anders loop je gevaar dat je plots gefrustreerd de snoepkast begint te plunderen.

 

10. Ride your bike

 

Neem je voor om voor alle bestemmingen binnen een straal van twee kilometer je fiets te nemen. Verleg zo je grenzen tot je met gemak alles binnen vijf kilometer op de fiets doet.

 

fiets

© Giphy

 

11. Telefoongymnastiek

 

Wandel tijdens lange telefoongesprekken rond op de gang. Maak eventueel een paar uitvalspassen (hou je voorste been in een hoek van negentig graden en zak door je achterste been recht naar beneden).

 

12. Doe het traag

 

Eet langzaam en kauw goed. Hoe trager je eet, hoe sneller je je verzadigd zal voelen en hoe minder je gaat eten. Met een streepje rustgevende muziek op de achtergrond lukt dat nog beter, zo blijkt uit onderzoek.

 

13. Tussendoortjes, a.u.b.

 

Om de twee uur moet de motor van je lichaam worden aangezwengeld, dus zorg voor gezonde snacks.

 

snack

© Giphy

 

 

 

 

 

Je verbrandt tot 600 kcal per uur door gewoon een herfstwandeling te maken. Plezant afvallen? Het kan, met de pizza cleanse! Let wel op! Je kan namelijk verslaafd raken aan kaas.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '