Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zeg nee tegen snoepaanvallen

9 manieren om geen honger te krijgen

Lijkt het alsof je heel de dag door kan blijven eten? En heb je last van snoepaanvallen? Dankzij deze negen tips maak je eindelijk komaf met dat hongergevoel en die nood aan zoet!

1. Eet een snack tussen de maaltijden

Naast onze drie maaltijden per dag is het belangrijk om regelmatig kleine snacks te eten. Zo ga je je minder snel overeten tijdens de hoofdmaaltijden. Kies daarbij voor gezonde snacks zoals fruit of noten.
 

2. 15 minuten pauze

Verdorie! Je hebt die overheerlijke taart of koekjes zien liggen op tafel. Wanneer je plots trek krijgt, is het moeilijk om die uit je hoofd te zetten. Probeer eens om gedurende 15 minuten iets compleet anders te doen. Ga wandelen, bel iemand op... Normaal gezien verdwijnt je sugar urge na een dergelijke inspanning.

 

3. Probeer een supplement

Volgens onderzoek kan chroom helpen om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor je hongergevoel daalt en je zin in zoet verminderen.

 

4. Poets je tanden

Zin in een reep chocolade? Neem liever je tandenborstel! Het klinkt misschien raar, maar het poetsen van je tanden bestrijdt je hongergevoel. De pepermuntsmaak zorgt er namelijk voor dat je geen zin meer hebt in suiker!
 

5. Lekkere lolly’s

Blijft de zin voor zoet hangen en krijg je hem niet uit je hoofd? Maak dan je eigen ijslolly van vruchtensap met vers fruit. Ze zijn overheerlijk, lekker zoet en bevatten zeer weinig calorieën. Bovendien worden de suikers in het fruit langzaam afgegeven, waardoor je niet zo snel opnieuw honger krijgt.
 

6. Gezond snacken

Eet een combi van noten en gedroogd fruit als tussendoortje. Het eiwit in de noten zorgen ervoor dat de suikers van het fruit geleidelijker vrijkomen in het lichaam. Weer een eetaanval uitgespaard!
 

7. Drink een glas water

Een te laag vochtgehalte kan ervoor zorgen dat je je sneller vermoeid voelt. Daardoor neemt de zin in eten snel toe, omdat je snakt naar snelle energie. Maar dan ligt je bloedsuikergehalte uit balans, wat ook niet goed is. Drink daarom eerst een glas water en check zo of je gewoon dorst of echt honger hebt.
 

8. Bewegen

Veel mensen krijgen honger wanneer ze aan hun bureau, op de trein of in de auto zitten. Ga daarom even wandelen of loop de trappen op en af. Dergelijke lichaamsbeweging brengt namelijk endorfines vrij die je, net als chocolade, je een beter gevoel geven. Bovendien leid je jezelf zo even af van je hongergevoel.
 

9. Aromatherapie

Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde geuren ons brein het idee kunnen geven dat we geen honger hebben. Als je bijvoorbeeld een vanillegeur opsnuift, vermindert je trek in snoep en chocolade. Denk aan kaarsjes, wierookstokjes of een essentiële olie.
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '