Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Samantha Gades via Unsplash

3. Bereid je ochtend ’s avonds voor.

Met deze 7 tips worden je ochtenden veel rustiger

De redactie
Heb jij ook elke ochtend tijd te kort? En laat je daarom soms je ontbijt staan, of vergeet je de helft van je spullen mee te nemen? Met deze tips zorg je ervoor dat jouw ochtenden vanaf nu veel rustiger zullen verlopen.


 

Leg je wekker verder weg


Zet je wekker niet naast je bed, maar wat verder weg, zodat je moet rechtstaan om hem uit te kunnen zetten. Als je jezelf dwingt om recht te staan, word je veel makkelijker wakker.

Doe alleen het noodzakelijke


Door Facebook scrollen, de krant lezen en je mails beantwoorden zijn allemaal dingen waar je in de ochtend ab-so-luut geen tijd aan hoeft te verspillen. Het lijkt misschien niks, maar die dingen uitstellen tot later in de dag (bijvoorbeeld tijdens je treinreis) kan je hopen tijd besparen.

Bereid je ochtend ’s avonds voor


Je kan je ontbijt en lunch gerust de avond voordien klaarmaken en in de koelkast bewaren. Ook de koffie klaarzetten en de vuilbakken buitenzetten kan perfect de avond op voorhand.

Leg je kleren op voorhand klaar


Het is zo al moeilijk genoeg om te beslissen wat je gaat aandoen. Je hoeft dat echt niet ’s morgens te doen als je met een slaperig hoofd net uit je bed komt. Ook kan het handig zijn om bepaalde kledingstukken die je altijd met elkaar combineert op één kapstok te hangen. Zo vind je alles sneller terug.

Bedenk een systeem dat werkt voor jou


Of je nu wil werken met een checklist, of je al je spullen in de volgorde zet waarin je ze nodig hebt: zorg dat er een systeem zit in wat je doet. Het maakt je hele ochtend een stuk makkelijker als je altijd weet wat je wanneer en hoe moet doen.

Multitask


Als je elke ochtend een douche neemt, kan je je tanden in de douche poetsen. Je make-up kan je op weg naar je werk doen en je ontbijt kan je zelfs nog ’s morgens op je werk opeten. Al deze dingen kunnen je tijd besparen, al is het maar 5 minuutjes.

Kies een ‘low maintenance’ kapsel


Ok, we willen allemaal een door supermodellen geïnspireerd kapsel, maar daar hebben we ’s ochtends gewoon echt de tijd niet voor. Kies daarom voor een kapsel dat je zonder veel moeite ’s morgens gewoon even moet kammen. De fancy updo’s bewaar je beter voor in het weekend.

 

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '