Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Het ideale excuus om te drinken, lijkt ons

SAY WHAT: de wetenschap zegt dat je het meest aantrekkelijk bent met deze hoeveelheid alcohol in je bloed

Nu Tournée Minérale erop zit, mogen we weer genieten van een glaasje of twee. Niet alleen maakt alcohol ons losser in de omgang, het zou er ook voor zorgen dat we er beter uitzien. Come again?!

De Universiteit van Bristol in Groot-Brittannië deed onderzoek naar de invloed van alcohol op het uiterlijk. Veertig studenten – twintig mannen en twintig vrouwen – werden drie maal gefotografeerd tegen dezelfde achtergrond. 
 
Op foto 1 waren ze bloednuchter, op foto 2 hadden ze net een kleine hoeveelheid pure alcohol op en op foto 3 hadden ze twee maal zoveel alcohol gedronken. Vervolgens werden de foto’s beoordeeld door een testgroep. Conclusie? De tweede foto – die die werd genomen nadat mensen een kleine hoeveelheid alcohol hadden genuttigd – werd het meest aantrekkelijk bevonden. 
 

via GIPHY
De proefpersonen hadden op de foto in kwestie 0,4 gram alcohol per kilogram lichaamsgewicht in hun bloed. Voor iemand van 75 kg staat dat gelijk aan twee glazen wijn of tweeënhalf glas bier
 
Volgens de Britse professor Marcus Munafo, die het onderzoek leidde, is het resultaat erg simpel te verklaren. Alcohol zorgt er namelijk voor dat de onderhuidse bloedvaten tijdelijk verwijden. 'In het dierenrijk is een goede doorbloeding een teken van vruchtbaarheid’, aldus Munafo. Als jij dit weekend dus een lekker dier aan de haak wil slaan, weet je nu wat je te doen staat!
Bron: Glamour Nederland
 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '