Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wijze raad!

BEWEZEN: het is gezond om gewoon niet meer over je gewicht te praten

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Kan je maar niet zwijgen over die enkele kilo's die je koste wat kost wil kwijtspelen of maakt je oma soms vervelende opmerkingen over je 'schattig babybuikje'? Onderzoek wijst nu uit dat je best gewoon zwijgt over jouw of een ander zijn gewicht.

De American Academy of Pediatrics analyseerde 'gewichtsgesprekken' om te kijken of ze een positieve of negatieve invloed op je gewicht hebben. 'Gewichtsgesprekken' worden gedefinieerd als gesprekken waarin jij of iemand anders het gewicht van zichzelf of een ander bespreekt. Of het gesprek positief of negatief is, doet er niet eens toe.

 

Een van de meest verrassende manieren om onze gezondheid en ons geluk te saboteren, is door deel te nemen aan 'gewichtsgesprekken'.

 

Ouders die tegen hun adolescente kinderen over gezonde voeding praten, zetten hun kinderen met overgewicht zo niet aan om gezonder te eten, integendeel. Zelfs positieve opmerkingen over eetpatronen, werken averechts bij adolescenten. Ouders zouden door 'gewichtsgesprekken' te voeren met hun kinderen, eetstoornissen in de hand werken.

 

via GIPHY

 

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '