Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Imgur: sweatermaster

'Ik wilde deze pijnlijke gebeurtenis toch kunnen herdenken'

Het emotionele verhaal achter deze tattoo is ZO ontroerend

Een miskraam is een vreselijke ervaring. Je bent helemaal enthousiast om je gezinnetje te starten, en plots volgt er een grote teleurstelling. Vrouwen die het meemaken, kunnen het niet zomaar vergeten en dit is exact wat er bij de 31-jarige Joan Bremer gebeurd is.

Joan was zwanger van haar eerste kindje toen de dokters haar vertelden dat ze een miskraam had. Ze had erg veel last van krampen en bloedverlies en de angst dat ze haar kindje zou verliezen, werd in het ziekenhuis jammer genoeg werkelijkheid.

Na ongeveer drie dagen kwam het besef. Ik heb er toen echt over nagedacht om een tattoo te nemen. Tattoos hebben steeds een betekenis en ik wilde deze pijnlijke gebeurtenis toch op een manier kunnen herdenken.

 

Het design stelt de vorm van een zwangere vrouw voor. Er zijn ook twee hartjes getekend die symbolisch met elkaar verbonden zijn. Joan heeft de foto op Imgur gedeeld met de boodschap:

 

Twee weken geleden had ik een miskraam... Ik heb deze tattoo laten zetten om mezelf eraan te herinneren dat deze zwangerschap niet voorbestemd was.

 

De reactie die ze kreeg was overweldigend. Het subtiele design van de tattoo is prachtig en er was enorm veel moed voor nodig om dit verhaal te delen. Het heeft op zijn beurt vrouwen aangezet om hetzelfde te doen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '