Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Het perfecte excuus om je spullen overal te laten rondslingeren

BEWEZEN: rommelige mensen zijn creatief en intelligent

Op jonge leeftijd leer je al dat opruimen belangrijk is. Zo moet je kamer er netjes bijliggen, laat je liever geen kleren op de grond slingeren, en lege verpakkingen vliegen rechtstreeks de vuilbak in. Toch heeft rommelig zijn ook zo zijn voordelen...

Een studie van de universiteit van Minnesota heeft aangetoond dat rommelige mensen net creatief en intelligent zijn. Zo produceren ze evenveel ideeën als iemand die wel netjes is en bij wie je thuis geen kruimeltje kan detecteren. Nog beter zelfs: vaak zijn hun geniale gedachten zelfs een tikkeltje creatiever en interessanter.
 

Het onderzoek toont ook aan dat rommelige mensen eerder geneigd zijn om nieuwe dingen te proberen en om outside the box te denken. Zo kozen ze vaak voor een nog onbekend product in plaats van een product dat ze al kenden.
 

Toch hebben we ook goed nieuws voor de neat freaks onder ons. Jullie zijn dan weer eerder geneigd om geld te geven aan een goed doel en ook op gebied van voeding maken jullie vaak verantwoorde keuzes.

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '