Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoe hou jij jouw lady parts happy tijdens het joggen?

Dit gebeurt er met je lady parts tijdens het joggen

Als je gaat joggen, denk je aan je voeten door naadloze sokjes te dragen. Je denkt aan je maag door stevig te ontbijten en ook aan de perfecte playlist om je hoofd koel te houden. Maar er zijn nog een aantal lichaamsdelen waar je best even bij stilstaat. Hoe hou jij jouw lady parts happy tijdens het joggen?

We moeten daar niet seutig over doen. Tijdens het lopen moet alles goed zitten: van je sportbeha tot je onderbroek. Er is niets vervelender dat een onderbroek die tussen je billen kruipt, right? Daarom lees je hier vier dingen die elke vrouwelijke loopster zou moeten weten over de relatie tussen lopen en haar you know whats.

 

1. Afscheiding is normaal

Als je thuiskomt na een loopsessie, en je merkt meer afscheiding in je slipje op dan normaal, moet je niet panikeren. Door te lopen produceert je lichaam niet méér afscheiding, maar het doet je wel sneller vaginale afscheiding verliezen.

Als je een fysieke inspanning doet, neemt de druk in op je buik toe. Om het heel even plastisch uit te drukken: het is zoals op de achterkant van een ketchupfles slaan. Door al die druk, scheidt je lichaam gewoon meer afscheiding uit.

 

Als je zoveel afscheiding tijdens het lopen oncomfortabel vindt, kan een dun inlegkruisje soelaas bieden.

 

2. Lopen verhoogt je  kans op schimmelinfecties

Mensen die vaak lopen kennen het fenomeen wellicht: kontzweet. Als je hard aan het sporten bent en je dijen 180 keer per minuut tegen elkaar wrijven, begin je daar dus te zweten. Als je die sweaty kleren niet snel uittrekt na het lopen, kunnen je natuurlijke vaginale schimmels snel groeien en zich vermenigvuldigen. Het resultaat? Een schimmelinfectie, ongemak en veel jeuk.
 

Verminder het risico op een schimmelinfectie door synthetische, sneldrogende sportkleren te dragen. Katoen neemt veel meer vocht op en blijft ook langer vochtig. En het allerbelangrijkste: neem een douche na je work-out.
 

3. Je borsten – groot en klein – kunnen je hinderen

Grote borsten kunnen tot wel 10 cm op en neer bewegen tijdens het joggen. Maar zelfs kleine borsten hebben het hard te verduren tijdens een loopsessie. Als je enkele uren per week jogt, bouncen je borsten duizenden keren op en neer. Al die kracht stapelt zich op en op den duur ga je je houding aanpassen. Je trekt je schouders misschien wat op of je zwaait minder met je armen. Hoedanook: het is niet goed voor je houding en je riskeert zo een blessure.

We besteden veel geld aan goede loopschoenen, maar we zouden evenveel geld moeten spenderen aan een goede sportbeha. Eentje die veel steun geeft, met voorgevormde cups, een balein en verschillende haakjes.

 

4. Veel geschuur onder de gordel

Veel vrouwen hebben last van hun schaamlippen tijdens het joggen. Door het constante schuren, voelt het allemaal niet zo prettig. Je kan het schuren tegengaan door een verzachtende balsem aan te brengen (vraag raad aan je gynaecoloog) of een strakkere – maar toch comfortabele – slip aan te trekken. Daardoor blijven je schaamlippen op hun plaats en gaan ze niet teveel bewegen tijdens het lopen.

 

Lees ook

5 van de meest vervelende vragen aan de gynaecoloog

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '