Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

En ze zijn nog haalbaar ook

BEWEZEN: met deze 2 diëten val je het meeste af

Onderzoekers aan de Johns Hopkins University hebben meer dan 4200 diëten onderzocht. Hun doel? Ontdekken welk dieet nu het beste werkt. Slechts twee methodes helpen je om écht gewicht te verliezen, en om de kilo’s er ook daadwerkelijk af te houden.

Dat een crashdieet of een sapjeskuur niet werkt, wisten we al. Toch zijn wij een beetje verbaasd dat er maar twee diëten je effectief een slanke lijn bezorgen. Van de 4200 methodes die onderzocht werden, zijn er ook maar elf grondig getest geweest. Wel zijn er verschillende vormen, zoals het mediterraan dieet, die goed zijn voor je gezondheid. Wat deze niet doen, is je helpen om te vermageren.
 

Wat zijn nu de beste diëten?

Wil je echt graag afvallen en de extra kilo’s ook voorgoed vaarwel zeggen? Dan moet je kiezen tussen Weight Watchers of het Jenny Craig-dieet. Beide diëten leveren goede resultaten op in het onderzoek. Zo hadden de testpersonen hier het meeste gewicht verloren. Meer dan bij een ander dieet of wanneer ze de touwtjes in eigen handen namen.
 

Wel gaat het hier om een traag proces. Je overtollig gewicht ben je niet meteen kwijt, en je zal dus even geduld moeten hebben. Bij Weight Watchers werk je met een puntensysteem. Alle voedingsmiddelen die je eet of drinkt, worden omgerekend naar een SmartPoints-waarde. Zo mag je een bepaald aantal punten per dag eten of drinken.
 

Ook het systeem achter Jenny Craig is redelijk eenvoudig. Je dieet wordt samengesteld op basis van je caloriebehoefte en calorieverbruik. Zo krijg je een persoonlijk voedingsschema en is het belangrijk dat je regelmatig beweegt.

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '