Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Bye bye, croissantje!

‘On the go’ eten is nieuwe dieetvijand

We hebben het zo druk dat we blij zijn als we 's morgens snel een croissant kunnen meegraaien en die kunnen opeten aan onze bureau. Maar uit een nieuwe studie blijkt dat dat helemaal niet zo gezond is, integendeel.

Uit een studie aan de Universiteit van Surrey blijkt dat hoe meer we afgeleid zijn tijdens ons eten, hoe groter de kans is dat we ons overeten. Een groep van 60 vrouwen werd in drie afzonderlijke groepen verdeeld en kreeg elk een mueslireep om te eten. De eerste groep werd gevraagd om op en neer in een gang te lopen, de tweede groep moest een vijf minuten durende video van Friends kijken, en de laatste groep hield een conversatie met een vriend. Allemaal terwijl ze de mueslireep naar binnen spelen.

 

Het resultaat? De twintig vrouwen die op en neer liepen en zich zo moesten concentreren op wat ze aan het eten waren, hadden meer kans om zich te laten gaan in hun reep dan de personen die naar Friends keken of degenen die met een vriend praatten. Volgens auteur Jane Odgen heeft dat allemaal te maken met afleiding. "Wandelen is een krachtige vorm van afleiding waardoor we niet beseffen dat we eigenlijk aan het eten zijn om onze honger te stillen", legt Odgen uit. "Of lopen kan gezien worden als een vorm van beweging waardoor de reep een soort beloning is die het overeten rechtvaardigt."

 

 

Meer dieettips:

9 dieetblunders die je elke dag begaat

Welk dieet past bij jou?

Dit simpele trucje helpt je vermageren

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '