Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Read and learn!

Dit vertelt je tong over je gezondheid

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Naast praten, proeven en zoenen heeft je tong nog enkele andere functies. Zo blijkt ze een heuse indicator voor ziekten en kwaaltjes te zijn. Hopelijk heeft de jouwe een gezonde roze kleur...

1. Wit

 

Bij een duidelijke witte laag op je tong contacteer je het best je dokter. Die laag kan namelijk wijzen op de slijmvliesschimmel lijster of op leukoplakie. Die laatste wordt veroorzaakt door overmatig rook- of drinkgedrag.

 

2. Felrood

 

Ook bij het aanhouden van een buitengewoon felrode tong begeef je je het best naar de dokter. Die kleur kan een uiting zijn van koorts of een keelontsteking.

 

3. Paars

 

Een paars gekleurde tong blijkt eveneens geen goeie zaak te zijn. Een verstoring van de bloedsomloop of een probleem met je zenuwstelsel zijn daarvan de mogelijke oorzaken.

 

4. Bruin

 

Een donkere, harige tong wijst op een teveel aan bacteriën in je mond. Als jouw exemplaar die kenmerken heeft, stop je het best volledig met roken en is het noodzakelijk om je tanden én tong beter te poetsen.

 

5. Dun

 

Een dunne, smalle tong kan wijzen op uitdroging. Na het drinken van een groot glas water zou je gekrompen tong weer helemaal de oude moeten zijn.

 

Ziezo, dat weten jullie dan ook weer. Bij twijfel contacteer je altijd je arts!

 

Bron: www.ja.be

 

 

Ook de weegschaal vertelt iets over je gezondheidstoestand. Last van kwaaltjes? Misschien vind je hier wel wat ze betekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '