Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Je bent graag in groep, maar hebt ook nood aan alone time? Je bent niet raar, gewoon ambivert.

Ben jij ambivert?

In het leven is niets zwart-wit, ook niet je persoonlijkheid. Want wat als je graag onder de mensen bent, maar af en toe toch wat alone time nodig hebt? Ben je dan een extravert of een introvert persoon? Nope, jij bent ambivert en dat is nog goed nieuws ook.

Velen zullen het herkennen: je kan jezelf niet echt introvert, noch extravert noemen zonder die stelling te nuanceren. Je houdt van een feestje en gaat soms stevig uit de bol, maar kan op tijd en stond ook genieten van een avondje alleen in je sofa. De ene avond op café voer je het hoge woord, andere keren ben je eerder een luisteraar. Je hebt kortom altijd een beetje tussen de twee gehangen, maar nu hebben experten eindelijk een stoeltje onder je bengelende voetjes gezet: er is een spectrum van persoonlijkheden tussen de twee uitersten. De meerderheid van de mensen zou dan ook ambivert, oftewel een mengeling van introvert en extravert, zijn.

 

 

Volgens Daniel H. Pink, auteur van het boek To Sell Is Human, mag je blij zijn als deze term op jou van toepassing is. Ambiverte mensen zouden namelijk de beste verkopers zijn. Zij weten goed wanneer te praten en mensen te pushen, maar ook wanneer ze een zwijgend, luisterend oor moeten bieden. Wil je weten of jij wel 100% introvert of extravert bent, of toch eerder een mengeling van de twee? Pink ontwikkelde een korte test die het je vertelt. Je hoeft je alleszins niet vreemd te voelen als je vanavond na een gezellig uurtje op café snel naar huis wil om in je bed een boek te lezen: je hebt gewoon the best of both worlds, that's it.

 

Bron: marieclaire.com

 

De wetenschap leerde ons onlangs ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '