Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

8 coaches pakken je uitstelgedrag aan

‘Ik doe het morgen wel’

Nee, morgen is níét goed genoeg. Redacteur Jeroen maakte komaf met zijn uitstelgedrag en leert jullie graag hoe dat moet. Geloof ons: je zal je véél beter voelen.

Jeroen: “Ik moet mijn moeder bellen. Ergens in mijn hoofd brandt dat lampje. Al een week. Gisteren was het dit en morgen is het dat, en altijd is er wel iets wat dringender lijkt. Zeker niet belangrijker, maar op dat moment wel dringender. Het is zondagavond, en ik moet de afwas van vrijdag nog doen, snel, voor Het Goddelijke Monster begint. En na het tv-Monster voel ik me te moe. Wanneer zal ik dan mijn moeder bellen? Ach, dat kan morgen wel.

Ik moet ook nog die versleten ligbank uit mijn trappenhal krijgen, en die retro bureaulamp die er in zeven retrostukken naast ligt. Op mijn bureau roept een onoverzichtelijke stapel ongeopende post mijn naam – geen wonder dat ik mijn belastingbrief een week te laat heb ingediend. Net als vorig jaar, trouwens. Ik moet nog al die films zien, twee babybezoeken afwerken en dit artikel schrijven. En had ik niet iemand beloofd dat we samen een weekend naar Amsterdam zouden gaan? Als ik in de late uurtjes overloop wat ik allemaal beloofd heb en nog moet doen, bekruipt mij een misselijkmakend gevoel.

Ik meld me aan als patiënt van de ziekte genaamd uitstelgedrag. En ik wil genezing, want pas als al die taakjes zijn gedaan, zal ik rust vinden. En misschien kan ik dan, eindelijk, naar mijn moeder bellen...”

Leer samen met Jeroen om niet tot morgen te wachten. Lees deze week Flair, volg onze tips en je leven zal een pak makkelijker worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '