Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Maak zelf je facewash met basilicum!

Altijd al gedacht dat basilicum alleen maar thuis hoort op je pizza? Well you've got it wrong! Basilicum is ook supergoed voor je huid.

Basilicum als wondermiddel

Volgens het  International Journal of Cosmetic Science werkt basilicum als hulpmiddel tegen acne. Je kan de blaadjes koken en daarna met afgekoelde water puistjes aanstippen. Basilicum heeft ook een verzachtende werking op je huid, en  bevat anti-aging elementen.

 

DIY masker/reiniger met basilicum

Dit mengsel met basilicum kan je gebruiken als masker, en als reiniger. Het reinigt de poriën, maar is ook ideaal ook voor een egale en jongere teint. Het is perfect als wekelijks masker voor lang blijvende resultaten. En dit alles in slechts 5 minuten bereidingstijd! Vanaf nu staat basilicum elke week op je winkellijstje.

 

Wat heb je nodig?

  • 20 tot 30 verse basilicum blaadjes
  • Biologische yoghurt (optioneel)
  • Gedestilleerd water

 

Aan de slag!

Als gezichtsreiniger: Plet de verse blaadjes in een kom zodat de natuurlijke oliën vrij komen. Zo bekom je een basilicum pasta die je kan gebruiken als gezichtsreiniger in combinatie met water. Laat  ongeveer 5 minuten intrekken op je huid en spoel het daarna af met lauw water.

Als masker: Laat de basilicumpasta ongeveer 20 minuten inwerken op je huid. Voor een extra hydraterend en kalmerend effect voeg je 1 theelepel biologische yoghurt bij de pasta. Afspoelen met lauw water.

Als toner: Voeg twee kopjes kokend water toe aan de basilicumpasta. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten trekken. Zeef het mengsel zodat je een soort basilicum water krijgt. Dit kan je 's ochtends en 's avonds met een wattenschijfje aanbrengen op je gezicht. Het blijft ongeveer één week goed in de ijskast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '