Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De beautytest: broccoli-olie

Dé lieveling van veel beautyredactrices en blogsters: de Intense Twinkle Oil van Rainpharma. Klinkt fantastisch, maar is hij dat ook?

Broccoli in een olie?

De Intense Twinkle Oil is een multi-inzetbare olie, geschikt voor alle huidtypes, gemaakt van broccolizaden. Je kan hem gebruiken:

* als nachtcrème: een paar druppels inmasseren, verder niets smeren

* als dagserum: één druppel is genoeg voor je hele gezicht, ik gebruik er nog een dagcrème over

* als haarserum: wég pluis en droge punten

* op je nagelriemen: brengt je nagelriemen weer in topconditie, en voorkomt op langere termijn droge velletjes

* op je huid: schuurpapieren handen, droge ellebogen en geïrriteerde vlekjes worden weer zacht

Broccoli is een van de gezondste groenten, en niet alleen als voeding. Het werkt zuiverend en beschermend op je huid waardoor ze minder schade zal oplopen door UV-stralen en milieuvervuiling. Minder schade = minder huidveroudering = minder rimpels.

 

Ons oordeel

Ik gebruik de olie enkele weken alleen 's avonds, in plaats van mijn nachtcrème. Nu pas begrijp ik alle fuss rond dit product: hij maakt je huid superzacht. Extra glad ook, en het lijkt of mijn poriën fijner zijn. Eén minpunt(je): de geur. Je kan het niet echt omschrijven als 'stinken', maar de olie ruikt wel naar échte broccoli. Rainpharma voegde neroli-olie toe om dat te neutraliseren maar ik blijf de geur intens vinden.

Omdat ik het verzachtende effect van de olie ook overdag wil, begin ik hem ook 's morgens te smeren. Eén druppel, met daarover mijn dagcrème, waardoor je de geur niet meer ruikt. Ik verwachtte een glimmend gezicht tegen de middag, maar heb mijn compact poeder (dat ik voor de zekerheid had meegenomen) niet nodig gehad.

 

Olie, ook voor een vette huid?

Het is een fabeltje dat olie een vette huid doet verstoppen en puistjes veroorzaakt. Het tegendeel is waar: door olie te gebruiken gaan je talgklieren net tot rust komen en zal je huid meer in balans komen. Je moet alleen doseren: een extreem droge huid kan de olie in een dikke laag opleggen voor 's avonds, een vettere heeft genoeg aan een paar drupppels.

 

Verkocht?

Absoluut. Net geen 40 euro voor een grote fles die superlang meegaat, zeker als je hem alleen op je gezicht gebruikt. De geur kan je zien als een minpunt, maar wordt ruimschoots gecompenseerd door het geweldige effect op je huid.

www.rainpharma.com

rainpharma broccoli olie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '