Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© rockyourbodyart.com

Proberen: krijt in je haar

Helemaal hip in Hollywood: hair chalking (lees: je lokken inkleuren met – komt-ie dan – stoepkrijt). En daar zijn wij blij om, want 1.) we kunnen het kind in onszelf nog eens loslaten, en 2.) we durven eindelijk eens voor een gedurfde haarkleur te gaan, want in het geval van een 'coupe mislukking' was je die tint er zo weer uit. Win-win!

Haarkrijt?

Alexa Chung heeft het krijten van je haar herontdekt. Zij kleurde haar lokken in alle felle kleuren die ze maar kon vinden. Ook Katy Perry, Sienna Miller en Mary-Kate Olsen gaven al het goede voorbeeld met roze en blauwe coupes of gekleurde haarpunten. 

Kinderkrijt of the real deal?

Pastelkrijtjes zijn het gedroomde materiaal om goedkope en snelle haarexperimenten mee te doen, want er hoeft helemaal geen permanente verf aan te pas te komen. En die krijtjes koop je gewoon bij de hobby- of speelgoedwinkel. Let wel op dat je pastelkrijtjes koopt, en geen krijtjes op oliebasis want deze geven een minder intense kleur en je wast het er minder gemakkelijk uit.

L'Oréal Professionnel lanceert Hairchalk, een inkt op waterbasis die aan je haarvezel hecht, niet uitloopt en waterresistent is. Handig dus bij een onverwachte regenbui. Nog een pluspunt: hij maakt geen vlekken op je kleding. Hij komt in 8 kleuren (5 felle, 3 naturelle).

 

 

 

 

l'oréal professionnel haarkrijt

 

 

 

Hairchalk – € 24,- L'Oréal Professionnel, www.lorealprofessionnel.com

 

 

 

 

Zo doe je het

1. Voor je met echt krijt in de weer gaat, moet je de (delen van de) lokken die je wil kleuren van tevoren even natmaken, anders blijft het krijt minder goed zitten. Opgelet: als je gebleekt blond haar hebt, sla je die stap beter over. Anders gaat het krijt er achteraf in de douche misschien niet meer uit. Nog meer zekerheid heb je met de Hairchalk, deze geeft een no-stress-kleurtje.
2. Leg een handdoek over je schouders, zodat je kleren niet vuil worden.
3. Kleur je lokken een voor een. Leef je gerust eens uit met kleuren als oranje, roze, blauw, groen of paars. Hier geldt de regel: hoe feller, hoe hotter.
4. Verstuif een flinke wolk haarspray over je coupe. Zo zal het krijt niet vervagen.         

 

En zo krijg je het weer weg

Met gewone shampoo kan je het krijt weer wegwassen. Toch een hardnekkige lok die de kleur niet wil loslaten? Gebruik dan antiroosshampoo, deze reinigt krachtiger dan een doorsnee shampoo. Hoe dan ook, wanneer je de kleur er weer uitwast, gebruik je best wel een conditioner of een masker om je haar te herstellen.

De Hairchalk was je er in 2 tot 10 shampoobeurten weer uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '