Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoe vaak doe je dat het best?

Geef je huid een boost met een gezichtsscrub

Dermatologen, schoonheidsspecialisten én visagisten zweren bij een regelmatige gezichtsscrub. Eens goed scrubben reinigt je huid grondig maar zorgt er ook voor dat je dagcrème nog beter zijn werk kan doen. Maar welk product neem jij het best voor jouw huid?

Korrel

Alles hangt af van de zachtheid van de korrel van de scrubcrème. Die kan variëren van soft naar behoorlijk hard. Bij de drogist of in de supermarkt heb je al vrij veel keuze. Het is wat speurwerk maar er bestaat zeker een product dat jij fijn vindt voor weinig geld.

 

Als je zelf niet zeker bent, dan kan je terecht bij de verkoopster in de betere parfumeriezaken en bij schoonheidsspecialisten. Zij zullen je zeker en vast hun deskundig advies geven. Tip: stel duidelijke vragen en informeer goed naar producten die specifiek voor jouw huidtype werden ontwikkeld.

 

Testen

De perfecte graadmeter is je huid zélf! Die gaat heel snel vertellen waar de grens ligt. Voelt die na de scrub vrij branderig aan, dan heb of te hard en te lang gewreven, of de korrel is wat te agressief voor jouw type huid. 

 

Blijft de huid zacht aanvoelen en je voelt niks trekken, dan zit je goed. Zo simpel is het. Het voordeel van een zachte peeling is dat je poriën goed gezuiverd zijn én dat de dagcrème of andere crèmes nog beter hun werk kunnen doen. 



 

Hoe vaak?

Meestal staat op de verpakking 1 à 2 keer per week – wat erg duidelijk is – maar de ene huid is natuurlijk de andere niet.

 

  • Als je een gevoelige huid hebt, is tweemaal per week echt wel te veel voor jou. Geef je huid ook af en toe wat rust. Eén keer om de twee weken of zelf één keer per maand is dan ideaal. 
  • Vaak last van onzuiverheden? Dan kan jij misschien wel dagelijks een stevige scrubbeurt verdragen. Op voorwaarde dat je product zacht genoeg is en de korrel niet te grof natuurlijk.

 

Gouden regel

Gebruik nooit, never, jamais een bodyscrub voor je gezicht!

 

Scrubben als een pro

  • Je eigen scrub kan je natuurlijk helemaal op maat maken. 
  • Scrubben is belangrijk, maar vergeet ook de rest van je routine niet!
  • Face? Check! Nu nog die voeten eens stevig scrubben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '